پیشینه پژوهشی مشتری محوری، تعهد رفتاری ، ارتباطات، عملکرد صادرات (رشته مدیریت) به همراه پرسشنامه محقق ساخته

نوع فایل
Word
حجم فایل
172 کیلوبایت
تعداد صفحه
46
تعداد بازدید
1226 بازدید
۹,۰۰۰ تومان
لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

با سحافایل در خدمت شما هستیم با «پیشینه پژوهشی مشتری محوری، تعهد رفتاری ، ارتباطات، عملکرد صادرات (رشته مدیریت)» که بطور کامل و جامع به این مبحث پرداخته و نیاز شما را به هرگونه جستجوی بیشتری برطرف خواهد نمود.

فهرست محتوا

  • 2-1- مقدمه. 13
  • 2-2- مشتری مداری (مشتری محوری) 13
  • 2-2-1- اهمیت دستیابی به رضایت مشتری.. 15
  • 2-2-2- ضرورت حرکت به سمت مشتری مداری.. 16
  • 2-2-3- تعریف مشتری مداری.. 17
  • 2-2-4- ایجاد فرهنگی مشتری محور 18
  • 2-2-5- ویژگیهای فرهنگی مشتری محور 19
  • 2-3- تعهد رفتاری.. 21
  • 2-3-1- تعریف تعهد و انواع آن. 21
  • 2-3-2- تعهد رفتاری.. 22
  • 2-3-3- دو ديدگاه درباره تعهد رفتاری.. 23
  • 2-4- ارتباطات.. 27
  • 2-4-1- حوزه‌های تحقیقاتی ارتباطات.. 28
  • 2-4-2- ویژگی‌های ارتباطات سازمانی. 29
  • 2-4-3- تفاوت ارتباط سازمانی با انواع دیگر ارتباط.. 30
  • 2-4-4- انگیزه و فایده‌ی ارتباط سازمانی. 31
  • 2-4-5- انواع ارتباطات در سازمان دارای ساختار رسمی. 31
  • 2-4-6- فرآیندهای ارتباطات سازمانی. 32
  • 2-4-7- سبک‌‌های ارتباطی در سازمان. 33
  • 2-4-8- روابط بین سازمانی. 34
  • 2-5- عملکرد صادراتی. 38
  • 2-5-1- روشهاي متداول صادرات.. 39
  • 2-5-2- مزاياي صادرات.. 44
  • 2-5-3- عملكرد صادراتي. 45
  • 2-5-4- فرآيند صادرات.. 47
  • 2-6- مطالعات تجربی. 48
  • 2-6-1- مطالعات داخلی. 48
  • 2-6-2- مطالعات خارجی. 52
  • 2-7- توسعه فرضیه های تحقیق. 55
  • 2-8- خلاصه و جمع بندی   60

2-1- مقدمه

امروزه توسعه صادرات به عنوان یکی از مهمترین عوامل توسعه کشورها می باشد. عوامول متفاوتی بر روی صادرات در کشورها دخیل می باشند. صادرات در سیستم مبادلات جهانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اساساً در ورود به بازارهای خارجی توسط شرکت های تولیدی کالا مورد استفاده می باشد، بویژه شرکت هایی که در مراحل اولیه جهانی سازی قرار دارند، بنابراین شرکتهایی که قصد ورود به بازارهای جهانی را دارند می بایست درباره شیوه ورود خود به این بازارها تصمیم گیری نمایند. در عرصه رقابت جهانی، شیوه های خلاقانه ورود، حضور طولانی مدت در بازار را تضمین می کند. انتخاب بهترین شیوه ورود به بازارهای خارجی بستگی به عوامل متفاوتی دارد که شرکت قبل از ورود به بازارهای خارجی باید آنها را بررسی کند. در این فصل مروری بر این عوامل بر اساس مدل مورد بررسی تحقیق پرداخته شده و نظریه ها و تحقیقات تجربی مرتبط مورد اشاره قرار می گیرد.

2-2- مشتری مداری (مشتری محوری)

رضایت مشتری مستلزم شاد و راضی نگهداشتن مشتریان هم در تعاملات روزانه و هم از دیدگاه بلند مدت و جهانی است. فشارهای رقابتی سازمان ها را وادار می سازد تا نیازمندیهای مشتری را شناسایی کنند و استراتژیهایی را تدوین کنند که به آنها اجازه دهد در برابر سایر رقبا موفق بشوند. رضایت مشتری میزان مطلوبیتی است که مشتری به خاطر ویژگیهای مختلف کالا کسب می کند و منبع سودآوری و دلیلی برای ادامه فعالیت سازمان است. این امر یکی از موضوعات مهم نظری و تجربی برای بیشتر بازاریابان و محققان بازاریابی است و به عنوان جوهرهای موفقیت در جهان رقابتی تجارت امروزی در نظر گرفته میشود. رضایت مشتری احساس یا نگرش مشتری نسبت به کالا یا خدمت است (جوادی و خنیفر، 1395). رضایتمندی مشتری نتیجه اصلی فعالیت بازاریاب است که به عنوان پل ارتباطی بین مراحل مختلف رفتار خرید مصرف کننده عمل می کند. اگر مشتریان به وسیله خدمات یا کالاها خاصی راضی شوند، احتمالاً خرید خود را تکرار خواهند کرد. مشتریان راضی با سایر افراد درباره تجارب مطلوب خود سخن می گویند و نتیجه این گفتگوها نوعی تبلیغات دهان به دهان مثبت برای شرکت است؛ در مقابل مشتریان ناراضی شرکت ارائه دهنده کالا یا خدمت مورد نظر روی برگردانیده و به تبلیغات دهان به دهان منفی می پردازند (ابراهیمی نژاد و شول، 1391).

جایگاه رضایتمندی مشتری در مباحث مربوط به کیفیت امروزه سازمانها دریافته اند که رضایت مشتری ضامن بقای سازمان است. اهمیت این امر تا بدان جاست که رضایت مشتری مهمترین عامل در مدلهای کیفیت نظیر مدل سازمان مدیریت کیفیت اروپایی، مدل بالادریچ و مدل دمینگ است. در مباحث مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار نیز رضایت مندی مشتری از اهمیتی دو چندان برخوردار است. سازمانهایی که هر یک از دو نگرش مدیریت کیفیت فراگیر و مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و یا تلفیقی از آن را بکار میبرند، جلب رضایت مشتری را اساس و شالوده استراتژی خود قرار داده اند (شیرازی، شالباف یزدی، 1393). آنان سه فرآیند زیر را سرلوحه کار خود قرار داده اند:

الف) پیش بینی نیازهای مشتری

ب) پاسخگویی سریع به نیازهای مشتری

ج) خلق کالاها جدید

این سازمانها تلاش می کنند تا با استفاده از روشهای فوق از طریق ارتقاء کیفیت کالاها، کاهش هزینه ها، نوآوری  در کالاها، فرایند تولید و توزیع، رضایت مشتریان را جلب نمایند (فرامباک، فیس و اینگنبلیک[1]، 2016).

داده های رضایت مشتری برای طراحی کالاهای جدید طراحی می شوند و فرآیند موجود بهبود مییابد. گوش دادن به مشتری، درک عمیق از آنچه که مشتری میخواهد را میسر میسازد و روشهای تحلیل علت ریشه ای کمک می کند تا راه حلها پیدا شده و به اجرا گذاشته شود (شیرازی، شالباف یزدی، 1393). وقتی اقداماتی به اجرا در می آید، کارایی و اثربخشی شان مورد نظارت قرار میگیرد تا مشخص شود که آیا با نیازمندیهای مشتریان انطباق دارد یا خیر. اگر چنین باشد این امر موجب رضایتمندی مشتری میگردد و این چرخه بسته بهبود مستمر، استمرار خواهد بافت. (جوادی و خنیفر، 1395).

2-2-1- اهمیت دستیابی به رضایت مشتری

چرا شرکت ها نیازمند دستیابی به رضایت مشتری هستند؟ اهمیت رضایت مندی مشتری برای شرکت ها چیست؟ برای پاسخ به این سؤالها نخست باید بدانیم که اگر مشتریان ناراضی باشند چه اتفاقی میافتد و همین طور مشتریان رضایتمند چه منافعی برای شرکت دارند و چگونه شرکت می تواند به رضایت مشتری دست یابد (شیرازی، شالباف یزدی، 1393). تحقیقات نشان میدهد که ۹۹ درصد مشتریان هیچگاه در رابطه با رفتار بد و کیفیت نامطلوب کالاها و خدمات شکایت نمیکنند و ۹۰ درصد این مشتریان ناراضی دوباره به شرکت مراجعه نمیکنند. هر کدام از این مشتریان ناراضی، ناراحتی خود را حداقل به ۹ نفر می گویند و ۱۳ درصد مشتریان ناراضی، نارضایتی خود را به بیش از ۲۰ نفر انتقال میدهند (ابراهیمی نژاد و شول، 1391).

مطالعات هایز و درج حاکی از آن است که معمولاً نگهداری مشتریان فعلی از پیدا کردن مشتری جدید که دارای فرایند پیچیده ای بوده و هزینه بالایی دارد، بسیار کم هزینه تر است. مشتریان فعلی از قبل برای سازمان شناخته شده اند و به آسانی می توان با آنها ارتباط برقرار کرد. یک مشتری وفادار ممکن است در طول سالها ارتباطش با سازمان صرف کند. بخصوص اگر این مشتری از طریق دریافت کالا یا خدمتی با کیفیت که سازمان وعده تحویل آن را داده است، تشویق شود. بنابراین ارتباط داشتن با مشتریان کنونی از جستجو برای یافتن مشتریان جدید بسیار آسانتر و سودمند تر است (شیرازی، شالباف یزدی، 1393). مطالعات نشان میدهد که جذب یک مشتری جدید شش برابر پرهزینه تر از نگهداری مشتریان فعلی است. کنجی و ولیس معتقدند مفاهیم موفقیت سازمان و رضایت مشتری خیلی به هم نزدیک هستند. از آنجائیکه رضایت مشتری یکی از عوامل کلیدی موفقیت محسوب می شود، پس می توان نتیجه گرفت که به منظور دستیابی به موفقیت، سازمان باید مشتریان رضایتمند داشته باشد. شرکتی که مشتریان راضی خود را از دست بدهد. همچون سطلی سوراخی است که آب آن بیوقفه خالی می شود. در این حالت شرکت مجبور است به طور مستمر در جستجوی مشتریانی جدید باشد (آبی که مجبور یم دوباره درون سطل بریزیم). ناگفته پیداست که این فرآیند بسیار پرهزینه خواهد بود، اما اگر شرکت بتواند به طور موقت مانع خروج مشتری از چرخه ی کار خود شود، یا به بیانی دیگر حتی به طور موقت مانع از چکه کردن سطل شود، آب درون سطل همچنان باقی می ماند (فرامباک و همکاران، 2016). زمان زیادی طول نمیکشد که مشتریان جدیدی به آن اضافه خواهند شد و شرکت به سطح سودآوری قبلی خواهد رسید. بدیهی است که حفظ مشتریان قدیمی کم هزینه تر از جذب مشتریان جدید است. تحقیقات نشان میدهد که حفظ ۵ درصد از مشتریان، سودی معادل ۲۵ تا ۹۵ درصد را در پی خواهد داشت (شیرازی، شالباف یزدی، 1393).

2-2-2- ضرورت حرکت به سمت مشتری مداری

امروزه سازمانها در محیطی پویا، پرابهام و متحول فعالیت می کنند. یکی از بارزترین ویژگیهای عصر حاضر، تغییرات و تحولات شگرف و مداومی است که در شرایط اجتماعی و فرهنگی (نظیر تحولات در طرز تفکر، ایدئولوژی، ارزشهای اجتماعی)، سیاسی، اقتصادی، فناوری و فراملی آنها روی می دهد. از طرف دیگر یکی از مشخصه های عرصه ی فعالیت سازمانها، هر چه بیشتر رقابتی تر شدن آن و سخت تر و مشتریان نیز هر روز جلوه ی تازه تری به خود میگیرد و آنها توقع دارند تا سازمانها به کیفیت و تنوع کالاها و خدمات خود، زمان ارائه ی خدمت و نحوه برخورد با مشتری توجه ویژه ای کنند (فرامباک و همکاران، 2016). بنابراین سازمانهایی موفق هستنل که خود را با این نیازهای محیطی منطبق سازند و در صدد تأمین خواسته ها و نیازهای محیطی برآیند و این امکان پذیر نیست مگر آنکه سازمانها ضرورت حرکت به سمت مشتری را درک کنند. در واقع سازمانهای مشتری محور فعالیت خود را بر اساس انتظارات و ترجیحات مشتریان برنامه ریزی میکنند و به پیچیده تر شدن شرایط رقابتی سازمانها است، این ثر حالی است که انتظارات و توقع دنبال ارضای نیازها و آرزوهای مشتریان هستند. این سازمانها کالاها و خدمات خود را با هدف ارضای نیازها و خواسته های مشتریان طراحی و ارائه میکنند. در ادامه این بحت تعاریف مختلف مشتری محوری ارائه میگردد (جوادی و خنیفر، 1395).

2-2-3- تعریف مشتری مداری

تعاریف مختلفی از مشتری محوری ارائه شده است که اصلی بنیادین همه آنها قرار دادن مشتری در کانون توجه استراتژیک سازمانهاست. برخی تعاریف مشتری محوری به شرح زیر است:

  • مشتری مداری (محوری) عبارتست از نشر اطلاعات مربوط به مشتریان در کل سازمان، تدوین استراتژیها و تاکتیکهایی برای رفع نیازهای بازار به شکلی عملی و از سوی تمام بخشهای سازمان و دستیابی به احساس تعهد همگانی نسبت به اجرای برنامه های اتخاذ شده.
  • مشتری محوری عبارتست از جمع آوری اطلاعات مشتری به منظور استفاده واحدهای کسب و کار.
  • مشتری محوری نوعی فرهنگ سازمانی است که به کارآمد ترین و مؤثرترین شکل رفتارهای لازم برای خلق ارزش برتر برای خریداران را ایجاد می کند (شیرازی، شالباف یزدی، 1393).
  • مشتری محوری عبارتست از درجه ای که سازمان اطلاعات را از مشتریان بدست می آورد و مورد استفاده قرار میدهد، برای براورده ساختن نیازهای مشتری، استراتژی تدوین میکنند و از طریق پاسخ به نیازها و خواسته های مشتری، ان استراتژی را به اجرا در می آورد.
  • مشتری محوری عبارتست از مجموعه باورهایی که منافع مشتری را نسبت به سایر ذینفعان نظیر صاحبان سازمان، مدیران و کارکنان به منظور ایجاد شرکتی سودآور در صدر قرار می دهد (فرامباک و همکاران، 2016).
  • تمام تعاریف فوق، مشتری کانون توجه استراتژیک سازمانها است. به عبارت دیگر تمامی اقدامات و فعالیتهای سازمانی باید بر اساس خواست و نظر مشتری تعریف و انجام شود (ابراهیمی نژاد و شول، 1391).

2-2-4- ایجاد فرهنگی مشتری محور

فرهنگ سازمان عبارت است از سلسله ارزشهایی که خوب ها و بدها را بیان می کند و فرضیه هایی مانند مجموعه باورها درباره ماهیت انسانی است که یک سازمان خاص را از سایر سازمانها متمایز می نماید. فرهنگ سازمان را نمیتوان مخفی کرد. هر لحظه که مشتریان درگیر هر گونه تعامل کاری با سازمان شوند، همان لحظه تجلی فرهنگ سازمان است و مشتری به این نکته واقف می شود که سازمان تا چه اندازه مشتری محور است (فرامباک و همکاران، 2016). یکی از بزرگترین چالشهای قرن بیست و یکم حفظ مشتری است و برای ایجاد شرایط حفظ مشتری، ایجاد فرهنگ مناسب، محوری ترین مسئله است. زمانی که به بررسی دلایل موفقیت شرکتهای موفق در کشورهای مختلف می پردازیم، یکی از نقاط مشترک بین این شرکتها، وجود فرهنگ مشتری محور در آنهاست (جوادی و خنیفر، 1395). از یک فرهنگ مشتری محور انتظار میرود، تا در قبال مشتری احساس مسئولیت کند و کارها به سرعت از بخشی به بخش دیگر منتقل شود، دارای جوی باز برای فعالیت همگان باشد و کارکنان در آن از اختفاء اطلاعات از یکدیگر و از مشتری پرهیز کنند، ارائه کالا یا خدمت در آن پایدار باشد و با تغییر فرد، کیفیت کالا یا خدمت تغییر ننماید، اصول، عقاید و زبان مشترک بین کارکنان و مشتریان ایجاد نماید، عقاید و ارائه دهندگان آن، برای همگان روشن باشد و بازخور به عنوان یک جریان دائمی وجود داشته باشد. دړ واقع مشتری دلیل وجودی و سلامت هر بنگاه اقتصادی محسوب میشود.

[1] Frambach, Fiss, & Ingenbleek

منابع

  • ابراهیمی نژاد، مهدی؛ شول، عباس. (1391). بررسی رابطه اخلاق کسب و کار و مشتری مداری شرکت کاشی الماس کویر. پژوهش های مدیریت در ایران، 2(3)، ص 19-34.
  • احمدی، شهروز؛ باقری، مهدی. (1396). اثر ارتباطات سازمانی روی رضایت شغلی و تعهد سازمانی و روی نقش واسطه ای رضایت از ارتباطات. مطالعات مدیریت و کارآفرینی، 3(3)، ص 98-106.
  • اکبری نژاد، معصومه؛ قره چه، منیژه؛ کریمی علویجه، محمد رضا. (1392). تاثیر بازارگرایی و ارتباطات تجاری بر عملکرد صادراتی (مطالعه موردی پیرامون صنایع دستی استان تهران). تحقیقات بازاریابی نوین، 3(1)، ص 59-76.
  • جاهد، محبت (1392)، بررسی تاثیر کیفیت ارتباط میان شرکتهای صادرکننده و خریداران خارجی بر عملکرد صادرات شرکتها، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت، دانشکده تحصیلات تکمیلی، گروه مدیریت بازرگانی.
  • جباری، غلام؛ مرادی، محمدحسن؛ کاظمی، مهدی. (1394). بررسی رابطه بین سکوت سازمانی و تعهد سازمانی، با نقش میانجی رهبری اخلاقی در ناجا. مدیریت منابع در نیروی انتظامی، 3(4)، ص 63-84.
  • جعفری، جواد؛ خنیفر، حسین. (1395). بررسی ارتباط بین مشتری مداری و کسب مزیت رقابتی در پایانه مسافربری تهران. مطالعات مدیریت و کارآفرینی، 2(7)، ص 72-85.
  • حسینی، سید یعقوب؛ میر جهان مرد، سید جواد و حسینی، سیده اسما (1393)، شناسايي آثار تعهد صادراتي، تطبيق قيمت و تعداد بازارها بر كاركرد صادراتي، مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دوره 6، شماره 1، 21-40.
  • حیدری تفرشی، غلام حسین؛ دریابگیان، آرزو. (1390). بررسی رابطه بین رضایت شغلی، تعهد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان یک شرکت نیمه خصوصی در استان هرمزگان. تحقیقات مدیریت آموزشی، 3(2)، ص 31-44.
  • ذاکری، محمد؛ نجاری، سارا. (1395). بررسی همسویی ارزشهای اخلاقی و ارتباطات سازمانی (مورد مطالعه : شرکت ارتباطات زیرساخت). پژوهش‌های اخلاقی، 7(3)، ص 115-129.
  • رنجبریان، بهرام؛ صادقی، امیر؛ غلامی کرین، محمود؛ لطفی جلال آبادی، مصطفی. (1391). نقش آمیخته بازاریابی در توسعه صادرات قطعه سازی خودرو. چشم انداز مدیریت بازرگانی، 12(3)، ص 79-94.
  • شورورزی، محمد رضا؛ مرادی، محسن؛ سلطانی، جواد. (1391). بررسی اثر عدم اطمینان محیطی ادراک شده بر روابط درون سازمانی صادر کننده – وارد کننده و بهبود عملکرد صادرات. راهبرد توسعه، 9(4)، ص 149-173.
  • شیرازی، علی؛ شالباف یزدی، سید وحید. (1393). تحلیل رابطه ی اخلاق کسب و کار و مشتری مداری کارکنان با فداکاری مشتریان. اخلاق در علوم و فناوری، 9(3)، ص 124-133.
  • طوطیان اصفهانی، محمد؛ انصاری، آذرنوش. (1395). سنجش تأثیر مشتری محوری، مسئولیت اجتماعی شرکت و کیفیت درک شده، بر رضایت مشتری (مورد مطالعه: بانک پاسارگاد). تحقیقات بازاریابی نوین، 6(4)، ص 179-200.
  • عظیمی پناه، آوات (1390)، تاثیر کیفیت رابطه بر عملکرد شرکت‌های صادرکننده مواد غذایی در شهر تهران، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه الزهرا (س)، دانشکده اقتصاد و حسابداری.
  • غضنفری، احمد؛ مزروعی، حسین. (1394). بررسی عوامل موثر بر اثربخشی ارتباطات سازمانی در یک سازمان دولتی. مدیریت فرهنگ سازمانی، 14(3)، ص 581-600.
  • قره چه، منیژه؛ کریمی علویجه، محمدرضا و اکبری نژاد، معصومه سادات (1392)، تاثیر بازارگرایی و ارتباطات تجاری بر عملکرد صادراتی، فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین، سال سوم، شماره چهارم، 59-76.
  • مشبکی، اصغر و خادمی، علی اکبر (1391)، نقش برنامه هاى توسعه صادرات بر ارتقاى عملكرد صادرات بنگاه ها، بهبود مديريت سال ششم، شماره 3، پياپى 17، 98-135.
  • مصلح، عبدالمجید؛ بحرینی زاده، منیجه؛ کریمی قهفرخی، سمیرا. (1395). تاثیر ابعاد جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی شرکت های صادراتی استان بوشهر. تحقیقات بازاریابی نوین، 6(1)، ص 125-140.
  • معتمدی دهکردی، نرگس. و هرمز مهرانی. (۱۳۹۵). بررسی اثر مشتری محوری و تعهد رفتاری و ارتباطات بر روی توسعه صادرات و بهبود عملکرد صادراتی، کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری، تهران، موسسه آموزش عالی نیکان.
  • هویدا، رضا؛ چوپانی، حیدر؛ خوران، عبدالله؛ غلام زاده، حجت. (1394). نقش ارتباطات سازمانی اثربخش و اعتماد سازمانی در توسعه و بهبود نوآوری سازمانی مدارس. ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی، 5(2)، ص 117-146.

  • Alteren, G., & Tudoran, A. A. (2016). Enhancing export performance: Betting on customer orientation, behavioral commitment, and communication. International Business Review, 25(1), 370-381.
  • Azar, G., & Ciabuschi, F. (2017). Organizational innovation, technological innovation, and export performance: The effects of innovation radicalness and extensiveness. International Business Review, 26(2), 324-336.
  • Bloemer, J., Pluymaekers, M., & Odekerken, A. (2013). Trust and affective commitment as energizing forces for export performance. International Business Review, 22(2), 363–380.
  • Boso, N., Cadogan, J. W., & Story, V. M. (2017). Complementary Effect of Entrepreneurial and Market Orientations on Export new Product Success Under Differing Levels of Competitive Intensity and Financial Capital. In The Customer is NOT Always Right? Marketing Orientationsin a Dynamic Business World (pp. 164-164). Springer, Cham.
  • Boso, N., Story, V. M., Cadogan, J. W., Micevski, M., & Kadić-Maglajlić, S. (2013). Firm innovativeness and export performance: Environmental, networking, and structural contingencies. Journal of Marketing Research, 21(4), 62-87.
  • Cadogan, J. W., Diamantopoulos, A., & Siguaw, J. A. (2002). Export market-oriented activities: Their antecedents and performance consequences. Journal of International Business Studies, 33(3), 615–626.
  • Chang, Y. S., & Fang, S. R. (2015). Enhancing export performance for business markets: effects of interorganizational relationships on export market orientation (EMO). Journal of Business-to-Business Marketing, 22(3), 211-228.
  • Evangelista, F., & Mac, L. (2016). The influence of experience and deliberate learning on SME export performance. International Journal of Entrepreneurial Behavior & Research, 22(6), 860-879.
  • Frambach, R. T., Fiss, P. C., & Ingenbleek, P. T. (2016). How important is customer orientation for firm performance? A fuzzy set analysis of orientations, strategies, and environments. Journal of Business Research, 69(4), 1428-1436.
  • Griffith, D. A., & Czinkota, M. R. (2012). Release the constraints: Solving the problems of export financing in troublesome times. Business Horizons, 55(3), 251-260.
  • Hortinha, P., Lages, C., & Lages, L. F. (2011). The trade-off between customer and technology orientations: Impact on innovation capabilities and export performance. Journal of International Marketing, 19(3), 36–58.
  • Kalyani, V., & Saravanan, R. (2016). An Empirical Study on the Relationship between Personality and Affective Organizational Commitment with specific reference to Faculty in Management Education. International Journal of Research in Organizational Behavior and Human Resource Management, 4(3), 27-43.
  • Lengler, J. F., Sousa, C. M., Perin, M. G., Sampaio, C. H., & Martínez-López, F. J. (2016). The antecedents of export performance of Brazilian small and medium-sized enterprises (SMEs): The non-linear effects of customer orientation. International Small Business Journal, 34(5), 701-727.
  • Leonidou, L. C., Samiee, S., Aykol, B., & Talias, M. A. (2014). Antecedents and outcomes of exporter–importer relationship quality: Synthesis, meta-analysis, and directions. Journal of International Marketing, 2(22), 21–46.
  • Mac, L., & Evangelista, F. (2016). The Relative Impact of Market Orientation and Entrepreneurship on Export Performance: Do We Really Know Enough?. Journal of Global Marketing, 29(5), 266-281.
  • Nes, E. B., Solberg, C. A., & Silkoset, R. (2007). The impact of national culture and communication on exporter–distributor relations and on export performance. International Business Review, 16(4), 405–424.
  • Qin, S., Wen, Q., Meng, L., & Zhu, F. (2009). Quantum secure direct communication over the collective amplitude damping channel. Science in China Series G: Physics Mechanics and Astronomy, 52(8), 1208-1212.
  • Racela, O. C., Chaikittisilpa, C., & Thoumrungroje, A. (2007). Market orientation, international business relationships and perceived performance. International Marketing Review, 24(2), 144–163.
  • Rajaobelina, L., & Bergeron, J. (2009). Antecedents and consequences of buyer-seller relationship quality in the financial services industry. International Journal of Bank Marketing, 27(5), 359-380.
  • Solberg, C. A., & Olsson, U. H. (2010). Management orientation and export performance: The case of Norwegian ICT companies. Baltic Journal of Management, 5(1), 28–50.
  • Vesel, P., & Zabkar, V. (2010). Relationship quality evaluation in retailers’ relationships with consumers. European Journal of Marketing, 44(9/10), 1334-1365.
  • Villena Manzanares, F. (2017). Export Performance of SMEs: An Empirical Analysis of the Mediating Role of Corporate Image. Journal of Small Business Management.
  • Voss, K. E., Johnson, J. L., Cullen, J. B., Sakano, T., & Takenouchi, H. (2006). Relational exchange in US–Japanese marketing strategic alliances. International Marketing Review, 23(6), 610–635.
راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پیشینه پژوهشی مشتری محوری، تعهد رفتاری ، ارتباطات، عملکرد صادرات (رشته مدیریت) به همراه پرسشنامه محقق ساخته”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *