جزوه کریستالوگرافی

نوع فایل
PDF
حجم فایل
6.27 مگابایت
تعداد صفحه
26+16
تعداد بازدید
477 بازدید
۹,۹۰۰ تومان
5/5 - (1 امتیاز)

دانشجویان و کاربران گرامی محتوای این فایل کامل ترین و بهترین جزوه کریستالوگرافی می باشد که با کمترین قیمت در سایت سحافایل قرار گرفته است که با خرید و دانلود آن نیاز شما را به هرگونه جستجوی بیشتری برطرف خواهد نمود.

دانلود جزوه کریستالوگرافی: (2 جزوه)

جزوه اول:

مقدمه:

خواص فیزیکی و شیمیایی و ساخت، رشد و شناسایی بلورها می‌پردازد.

در مباحث کریستالوگرافی به همگن بودن ساختار توجه شده است، ولی لزوما بلورها در جهات مختلف کریستالی، رفتار مشابهی را نشان نمی دهند. علت این تفاوت، به نحوه قرارگیری اتم ها، صفحات تشکیل دهنده بلورها، میزان تراکم اتمی و پیوندهای اتمی و یونی وابسته است. فاصله اتم ها در ساختار به نیروهای بین اتمی، دما، فشار و نیروهای مکانیکی وابسته است.

هر جسمی از اجتماع اتم های خنثی و یا از یون هایی که دارای بار الکتریکی مثبت و منفی، یا از مولکول ها تشکیل شده است. در بلونگاری بلور مجموعه ای از اتم ها است که نظم تکرارشونده ای در سه بعد دارند. عامل نگهدارنده اتم ها در کنار یکدیگر و در فاصله ای مشخص، برآیندی از نیروهای جاذبه و دافعه است. اتم ها و یون ها در فلزات و آلیاژها با نظم مشخصی آرایش یافته اند، بنابراین فلزات نیز نوعی بلور هستند.

محورهای اصلی علم و مهندسی مواد را می توان در ۴ بخش خلاصه کرد، بطور کلی ۴ محور اصلی علم و مهندسی مواد عبارتند از: ۱ – فرآیند ۲ – ساختار ۳ -خواص ۴ -کارآیی در واقع علم و مهندسی مواد ارتباط این ۴ عنصر را جستجو و بررسی می کند.

در علم و مهندسی مواد به این نکته توجه می شود که اغلب خواص مواد علاوه بر ترکیب شیمیایی به ساختار درونی آن ها نیز بستگی دارد. با اطلاع از ترکیب شیمیایی یک آلیاژ نمی توان در مورد خواص آن اظهار نظر قطعی کرد زیرا باید مشخصات ساختاری آن نیز مشخص باشد.
به طور خلاصه، ساختار یک ماده به نحوه ی چینش اجزای درونی آن مرتبط است. بسته به ابعاد جزء سازنده ی درونی ماده، می توان سطوح مختلف ساختاری را برای هر ماده تعریف کرد.

جزوه دوم:

مقدمه:

روش های شناسایی مواد (Materials Characterization Methods)، بسیار حائز اهمیت است. خواص فیزیکی و شیمیایی یک محصول به نوع مواد اولیه و ریزساختار آن بستگی دارد. بنابراین جهت شناسایی ویژگی های یک ماده جهت انجام پژوهش و نیز کنترل کیفیت محصولات صنعتی، نیاز به روش ها و تجهیزات شناسایی است.

برای شناسایی مواد به فاکتور های زیر نیاز داریم :

  • نوع اتم
  • ساختمان کریستالی هر فاز
  • نوع توزیع فاز ها

پارامترهیی مانند نقطه ذوب و موارد دیگری نیز وجود دارد ، ولی این موارد در دل همان فاکتور های گفته شده قرار دارد و می توان از این اطلاعات برای مطمئن شدن از پیشبینی استفاده کرد . برای شناسایی میتوان زاز x-ray و e-beam استفاده کرد که در مورد x-ray میتوان تا چند mm*mm است در حالی که با اکسترون این مقدار خیلی کمتر است. با e-beam میتوان با یک لنز الکترومغناطیس به راحتی روی یک نقطه زوم کنیم در حالی که x-ray برای فوکوس کردن روی یک نقطه وجود ندارد. پایه میکروسکوپ های الکترونی و آنالیزهایی که با e-beam انجام می شود با میدان های مغناطیسی است. هرچه رزولیشن کمتر باشد بهتر است.

جزوه کامل این درس ( استاد عسگری دانشگاه صنعتی شریف ) را میتوان از لینک زیر دانلود کنید.

راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “جزوه کریستالوگرافی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *