درس پژوهی علوم تجربي دبستان (زمین پویا)

تعداد بازدید
1294 بازدید
۳,۰۰۰ تومان
1/5 - (1 امتیاز)

چکیده

پژوهش حاضر به صورت کیفی از نوع درس پژوهی با عنوان زمین پویا ودر مدرسه ی …..  اجرا شده است . این درس پژوهی به صورت گروهی و با مشارکت    همکاران فرهنگی با موضوع مذکور به اجرا در آمد .

ازآن جا که مساله ی آتش فشان  از موضوعات بسیار مهم و جزو اهداف آموزشي دوره ی ابتدایی می باشد ، لذا چالش های پیش روی گروه در این حوزه این بود که ما چگونه می توانیم در تدریس به صورت موثر عمل کرده و اهمیت درس را به صورتی شایسته به دانش آموزان بفهمانیم  .

پس از اجرای طرح درس اولیه ( سناریو ) و بازبینی آن ، نهایتا سناریو در کلاس تدریس و توسط اعضای گروه به مشاهده و نقد و تحلیل گذاشته شد و در تدریس مجدد نیز اصلاحاتی صورت گرفت که نتایج ذیل از این اجرا حاصل گردیده است  :

  • وجود دوربین و همکاران ناظر در کلاس موجب جلب توجه دانش آموزان و خروج کلاس از روند طبیعی می گردد  که در تدریس مجدد سعی در رفع این اشکال گردید  .
  • برخی از دانش آموزان بسیار کم حرف بوده و لزوم رفع این مشکل به نظر می رسد  .
  • در تدریس مجدد مشکل گردش صحیح مجری در سطح کلاس ، برخورد خشک اولیه با دانش آموزان برطرف گردید  .
  • مجری با طرح سوالات مختلف و طرح جملات ناقص جهت تکمیل آن توسط دانش آموزان  کم حرف سعی در فعال کردن دانش آموزان می بودند .

مقدمه :

درس پژوهی : فرایندی است پژوهشی که بر چرخه یادگیری گروهی –کیفی مشارکتی و مداوم کارگزاران آموزشی شامل تعین مسئله – طراحی – عمل ، بازاندیشی و بازبینی یافته ها استوار است . در درس پژوهی کار با مسئله شروع می شود .

اگر می خواهید آموزش را بهبود بخشید اثربخش ترین جا برای این کار کلاس درس است و بهبود در کلاس درس در درجه ی اول اهمیت است .

 

فصل اول

 

تعريف و تبيين مساله و توصيف چالش هاي موجود  :

در جلسه ی گروه های آموزشی دبستان شهید فهمیده آموزگاران مشكل دانش آموزان  این دبستان دریادگیری درس علوم تجربی را مطرح نمود . يكي از اعضاي تيم درس پژوهي  مشکل بودن یادگیری درس آتشفشان چون  برای دانش آموزان عینی نیست وامکان مشاهده ی مستقیم این پدیده وجود ندارد را مطرح نمود

بنابر این مقرر گردید الگوی مناسب طرح درسی برای آموزش در س آتشفشان ارائه گردد  وهمکاران زمینه ی مناسبی برای شرکت در جشنواره ی درس پژوهی پیدا کنند.بنا بر اين اعضای گروه بر آن شدیم تا این مشکل را که به نظر اعضا ،مشکلی مهم وموثر می باشد را با روش تدریسی که رهنمون کننده ی دانش آموزان به اهداف آموزشی و تربیتی می باشد حل نماییم .

 

فهرست منابع و مآخذ

  1. استیپانک و همکاران (1389) «درس پژوهی راهنمایی عملی برای مدیران و معلمان» (ترجمه رضا ساکی و داریوش مدنی)، تهران، حکمت علوی
  2. ساکی، رضا (1388) «سواد پژوهشی معلم» تهران، انتشارات دانش آفرین.
  3. حوریزاد، بهمن (1388) «درس پژوهی پژوهش مشارکتی کارکنان» تهران، لوح زرین
  4. دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش (1389) سند تحول راهبردی، وزارت آموزش و پرورش.
راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “درس پژوهی علوم تجربي دبستان (زمین پویا)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *