مبانی نظری و پیشینه پژوهشی ایفای تعهد

نوع فایل
word
حجم فایل
219 مگابایت
تعداد صفحه
121
تعداد بازدید
337 بازدید
۹,۹۰۰ تومان
لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

با سحافایل در خدمت شما هستیم با «پیشینه پژوهشی و تحقیق و مبانی نظری  ایفای تعهد» که بطور کامل و جامع به این مبحث پرداخته و نیاز شما را به هرگونه جستجوی بیشتری برطرف خواهد نمود.

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع :انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل:WORD و قابل ویرایش با فرمت
doc

 

مقدمه

در جوامع کنونی که روزانه بر انواع قراردادها افزوده می شود و تعداد کثیری در شکل های مختلف آن ایجاد می شود ، تعهداتی بر ذمه طرفین معامله به دلیل پیچیدگی و عدم آشنایی یکی از آنان بر مسایل روز قراردادی یا عرفی که در قرارداد نمی آید ، یا طرفین قصد انشای آن را نداشته اند ، نهاده می شود ؛ که مهم ترین و اصلی ترین بحث حقوقدانان در روزگار کنونی را به دلایل گفته شده یا فراتر از آن تعهد در بر می‌گیرد ، عنوانی که در عین سادگی اما بسیار پیچیده و پر از رمز و رموز فراوان شده است.

واژه تعهد که در ماده 183 قانون مدنی در تعریف عقد به این شکل بکار رفته است :  « عقد عبارت است از اينكه يک يا چند نفر در مقابل يک يا چند نفر ديگر تعهد بر امری نمايند و مورد قبول آنها باشد‌« . آغازگر مبحث عقود و تعهدات است که اعلام می دارد ، باعث ایجاد عقد ، قصد طرفین می‌‌باشد که از توافق دو اراده یا بیشتر بوجود می آید و اثر عقد بوجود آمده تعهدی است که بر ذمه طرفین عقد گذاشته می شود .

حال با مد نظر قرار دادن تعریف عقود و گسترش روز افزون میزان تعهدات در دنیای امروزی ، نمی‌توان اثر عنوان تعهد در روابط حقوقی و جامعه را نادیده گرفت و کم رنگ تلقی نمود .

عده ای از علمای حقوق ، تعهدات را دارای چند بخش می دانند[1]. و در مهم ترین تقسیم بندی آن را بر دو قسم تعهدات ناشی از عقد و تعهدات ناشی از غیر عقد بیان می دارند . و در ادامه بحث خود تعهدات اصلی را تعهدی می دانند که ناشی از عقد باشد . زیرا که دو طرف عقد خواستار به وجود آمدن یک نوع مسئولیت و ذمه ای بر عهده یکدیگر گردیده اند و در آن اجباری بر یکدیگر متحمل نشده اند . و به حق نیز باید گفت که منظور از ماهیت تعهد ، تعهدی است که طرفین به خواست خویش خواستار بوجود آمدن آن بوده اند .

ماهیت ایفای تعهدات به عنوان یکی از بزرگترین مسایل روز جهان حقوق مورد توجه حقوق دانان می‌باشد ، بطوری که در داخل کشور ، بین اساتید بزرگ و مشهور حال و گذشته به یک اتفاق نظر در اینکه « ماهیت ایفای تعهد چیست ؟ » نرسیده اند و هر یک از نگاه و علم خویش نظراتی را در این زمینه به قلم خویش مزین نموده اند ، ولی بعضی از علمای حقوق هم عصر با تصویب قانون مدنی ، که از اساتید این رشته به شمار می آمدند ، در تالیفات خود هیچگونه ورود و بررسی در مبحث ماهیت ایفای تعهد نداشته اند. و بنظر می رسد دلیل عدم بحث و پرداختن به چرایی موضوع را ، دید این اساتید بر قانون و نحوه نگارش آن دانست .

همانطور که گفته شد قانونگذار هیچ گونه تعریفی از موضوع بحث نکرده است. و از سویی برخی دیگر نیز ، هر یک جوابی برگرفته از علم خویش بر تعریف « ماهیت ایفای تعهد » نظریاتی را ابراز یا تایید نموده اند ، که این نظریات با توجه به اختلاف آن ، به مرور زمان تبدیل به یک عدم اجماع در ماهیت ایفای تعهد گردیده و در تعاریف خود این تعریف را عمل حقوقی یا قضایی ، واقعه حقوقی ، ایقاع یا غیره نامیده‌اند ، بطوری که با تغییر این تعاریف شرایطی که در ایفای تعهدات و اجرای آن شرط می باشد نیز متغیر گشته ، که همین امر بررسی این موضوع در حقوق کشورمان را امری مهم تلقی نموده است .

اما در حقوق مصر با توجه به اینکه نظریه عقد بودن ماهیت وفای به عهد در بین حقوق دانان و بزرگان آن کشور به دلیل تبعیت از حقوق فرانسه مورد تایید قرار گرفته ، نیاز به بررسی وسیع در بین نظریات آنان دیده نمی شود و البته تا حد توان و وجود منابع مورد بررسی قرار گرفته است .

در این تحقیق سعی می شود که با توجه به نظرات و تعاریف و مقالات علمی راجع به ماهیت ایفای تعهد و کنکاش در این مسئله ؛ و اینکه هیچ گونه تعریف جامعی از این موضوع در حقوق ایران نشده ، مورد بررسی قرار گیرد . شرایط ایفای تعهد در حقوق دو کشور نیز مورد مطالعه قرار گرفته و نحوه توجه قانونگذار در این موضوع نمایان گردد ، به طوری که در حقوق مصر ، اهلیت از اهمیت بیشتر و وسیع تری برخوردار گردیده است . از دیگر شرایطی که مورد بررسی قرار گرفته ، تمام ارکان ایفای تعهد که در قانون هر دو کشور به آن پرداخته شده است می باشد و سعی برآن است شمول مختلف هر یک از موارد مورد رسیدگی قرار گیرد که از متن قوانین موجود و نظریات ابرازی مشخص می گردد که شرایط اصلی همان است که مورد خواست طرفین زیر نظارت قانونگذار بوده است .

در خصوص منابع مورد استنادی سعی شده است ، از قریب به اتفاق کتب حقوق مدنی و همچنین محدود مقالاتی که با موضوع پایان نامه پیش رو دارای قرابت موضوعی بوده ، مورد استفاده قرار گیرد . و درباره منبع بسیار ارزشمند فقهی ، با کنکاش در کتب فقهی مبحثی با عنوان وفای به عهد به نظر نرسید و موضوع تسلیم و تسلم در آن کتب در مبحث بیع و تجارت به جای نحوه اجرای تعهدات مورد بحث فقها قرار گرفته است .

در حقوق مصر ، طی تحقیقی که در کتب اساتید محترم و علمای حقوق کشورمان در خصوص منبع اصلی آن کشور و حتی مقالات تطبیقی بین حقوق کشور مصر و سایر کشورها [2] به عمل آمد مشخص گردید که یکی از منابع معتبر حقوق مدنی این کشور از دیدگاه این بزرگواران ، کتاب الوسیط فی شرح قانون مدنی جدید مصر ، اثر گرانقدر دکتر عبدالرزاق احمد السنهوری می باشد . البته در خصوص اهمیت کتاب و نیز نقش سازنده ایشان در تدوین قانون مدنی مصر و بعضی از کشورهای عربی نیز کمتر کسی است که ایشان را نشناخته باشد و زبان به تمجید نگشاده و تعریف ننموده باشد . پس وقتی شخصی نویسنده قانون بوده است بهتر از هر کس دیگری می تواند آن را توصیف نماید .[3] بنابراین اثر فوق در تمامی فصول تحقیق مورد بهره برداری قرار گرفته است و همچنین از برخی مقالات و تالیفات حقوق‌دانان آن کشور نیز استفاده شده است .

در خصوص روش تحقیق و اینکه بر چه اساس و اصولی در این پایان نامه کار شده ، روش تحقیق کتابخانه ای است و شاکله کار پایان نامه بر محور قانون مدنی هر دو کشور می باشد . چرا که قصد از تحقیق ، سعی زدودن اختلاف نظرها بوده و چون قانون فصل الخطاب می باشد ، سعی شده تمامی نظرات حقوق دانان محترم حول محور قانون جمع آوری ، تا در موضوعات مطروحه ، در حد ممکن به اتفاق نظر و یا اجماع رسیده شود . اما نظرات ضعیف یا اختلافی که در هر موضوعی وجود داشته است سعی شده است در پاورقی نوشته یا ارجاع به نویسنده مذکور داده شود .

موضوع پایان نامه ، که با طرح سه فرضیه شروع و در سه فصل مختلف مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته ، که هر فصل تقریباً بصورت مستقل ولی وابسته به فصل اول می باشد . چرا که نتیجه‌گیری ماهیت ایفای تعهد در حقوق هر دو کشور ، راهکار زدودن و حل اختلاف نظرهای موجود در دو فصل دیگر این پایان نامه می باشد که به شرح ذیل نمایی از فصول تحقیق ارایه می گردد :

الف ) فصل اول ماهیت ایفای تعهد در حقوق ایران و مصر ؛ در این فصل که در جواب سوال اول نظریه می‌باشد ، اولین اقدام بیان خلاصه نظر بزرگان حقوق کشور عزیزمان در قالب نظریه های موجود در کشور و کتب حقوقی و نیز دلایل فقها و نگرش این عالمان شیعی در خصوص ماهیت ایفای تعهد می‌باشد که پس از آن با توجه به نقاط ضعف و قوت هر یک از نظریات و تاکید بر نظر قانون و نقاط مثبت آنان به این نتیجه می رسیم که ماهیت ایفای تعهد بر حسب نوع توافق طرفین متفاوت بوده و به نظر می رسد که به این علت قانونگذار به تعریف آن ماهیت نپرداخته است . در خصوص حقوق مصر با توجه به اینکه اختلاف نظری در حقوق آن کشور باتوجه به مطالعات انجام شده ، دیده نشده است به صورت خلاصه نظریه حاکم در آن سرزمین که همانا ماهیت عقدی و قراردادی بودن ماهیت ایفای تعهد است ، بیان می گردد .

ب ) فصل دوم ، شرایط ایفای تعهد در حقوق دو کشور می باشد که این نیز در جواب سوال دوم نظریه بوده ، ولی در این فصل روش تحقیق متفاوت از فصل قبلی می باشد ، در این فصل، گفتارها بر اساس مواد قانون مدنی به ترتیب نوشته شده است و در ابتدای بحث با مواد قانونی شروع می‌شود و پس از آن ، نظر حقوقدانان و قانون مدنی مصر ذکر و در آخر سعی می شود اگر نظر اختلافی وجود داشته باشد نگاشته شود و تفاوت ها و شباهت های حقوق بین دو کشور ذکر گردد . شایان ذکر است که چون ماهیت ایفای تعهد در حقوق هر دو کشور متفاوت است ، اثرات این اختلاف خصوصاً در نحوه اجرای تعهد از جمله اهلیت و اشخاص مجاز در اخذ مال متعهدله بسیار مشهود می باشد .

ج ) فصل سوم ، وضعیت ایفای تعهد توسط شخص ثالث است . این فصل در جواب سوال سوم نظریه گرد آوری شده و از دو گفتار تشکیل می شود و روش تحقیق آن با فصول قبلی متفاوت است ، چرا که در آن نه نظر بزرگان حقوق قرار گرفته و نه اینکه بر اساس مواد قانون مدنی تنظیم یافته است ؛ بلکه در دو گفتار که آیا شخص ثالث دانسته یا ندانسته ایفای دین مدیون را می کند و دارای چه شرایط ، حق و حقوقی خواهد بود ، توضیح داده شده است . که بیشترین اختلاف نظر در ایفای ناروا در حقوق هر دو کشور دیده شده و مشخص می گردد که حقوق‌دانان مصری به این نوع ایفا توجه بسیار نموده و طبق قانون مدنی کشور خویش قصد ایفا کننده ناروا را مورد کنکاش قرار داده و این حکم قانون نقطه تفاوت با حقوق ایران است که موضوع ایفای ناروا در قانون مدنی کشورمان به صورت کلی بیان گردیده است . البته نقطه مشترک بین حقوق هر دو کشور ایفای ثالث غیر ماذون بوده که مورد قبول آنها قرار گرفته و بر این پرداخت مهر تایید زده شده است .

 

فهرست منابع

منابع  فارسی

1- السنهوری ، عبدالرزاق احمد ؛ دوره حقوق تعهدات الوسیط فی شرح القانون مدنی مصر ؛ ترجمه محمدحسین دانش کیا و سید مهدی دادمرزی ؛جلد اول ؛، انتشارات دانشگاه قم ؛چاپ اول ؛ 1382

2- السنهوری ، عبدالرزاق احمد ؛ دوره حقوق تعهدات الوسیط فی شرح القانون مدنی مصر ؛ ترجمه محمدحسین دانش کیا و سید مهدی دادمرزی ؛ جلد سوم ؛ انتشارات دانشگاه قم ؛ چاپ اول ؛ 1388

3- السنهوری ، عبدالرزاق احمد ؛ دوره حقوق تعهدات الوسیط فی شرح القانون مدنی مصر ؛ ترجمه محمدحسین دانش کیا و سید مهدی دادمرزی ؛ جلد دوم ؛ انتشارات دانشگاه قم ؛ چاپ دوم ؛ بهار 1390

4- امامی، سيد حسن؛ حقوق مدنی ؛ جلد اول؛ انتشارات اسلامية؛ تهران – ايران

5- امیری قائم مقامی ، عبدالمجید ؛ حقوق تعهدات ؛ جلد اول ؛ انتشارات دانشگاه تهران ؛ چاپ دوم ؛ 1355

6- بجنوردی ، سيد محمد بن حسن موسوی؛ قواعد فقهيه ؛ جلددوم ؛ مؤسسه عروج ؛ تهران – ايران ؛ چاپ سوم؛ 1401 ه‍ ق

7- بروجردی عبده ، محمد ؛ حقوق مدنی ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ اول ؛ 1380

8- بروجری ، آقا حسين طباطبايی – مترجمان: حسينيان قمی، مهدی – صبوری ؛ منابع فقه شيعه ، جلد بیست و چهار ؛ انتشارات فرهنگ سبز ؛ تهران – ايران ؛ چاپ اول ؛ 1429 ه‍ ق

9-تقی زاده ، ابراهیم و هاشمی ، سید احمد علی ؛ مسئولیت مدنی ( ضمان قهری ) ؛ انتشارات پیام نور ؛ چاپ اول ؛ تابستان 1391

10-جرجانی ، سيد امير ابو الفتح حسينی ؛تفسير شاهی ؛جلد دوم ؛انتشارات نويد؛ تهران – ايران؛ اول؛1404 ه‍ ق

11- جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ؛ دوره مقدماتی حقوق مدنی حقوق تعهدات ؛ جلد اول ؛ انتشارات دانشگاه تهران ؛ آبان 1363

12- جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ؛ مجموعه محشی قانون مدنی ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ دوم ؛1382

13- جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ؛ الف ؛ الفارق ؛ جلد اول ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ اول ؛ 1386

14- جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ؛ ب ؛ الفارق ؛ جلد دوم ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ اول ؛ 1386

15-جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ؛ ترمینولوژی حقوق ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ بیست و دوم ؛ 1388

16-جمعی از مولفان؛ مجله فقه اهل بيت عليهم السلام ؛ جلد سیزدهم ؛ مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بيت عليهم السلام ؛ قم – ايران ؛ چاپ اول

17- حسنی ، حسن ؛ حقوق تجارت مشتمل بر کلیه مباحث ؛ انتشارات میزان ؛ چاپ پنجم ؛ پاییز 1385

18- دمیرچیلی ، محمد و حاتمی ، علی و قرائی ، محسن ؛ قانون تجارت در نظم حقوقی کنونی ؛ انتشارات میثاق عدالت ؛ چاپ ششم ؛ سال 1386

19- ره پیک ، حسن ؛ مقدمه علم حقوق ؛ انتشارات خرسندی ؛ چاپ دوم ؛ 1388

20- ره پیک ، حسن ؛ حقوق مسوولیت مدنی و جبران ها ؛ انتشارات خرسندی ؛ چاپ دوازدهم ؛ 1390

21- ستوده تهرانی ، حسن ،تحقیق و تعلیق دکتر محسن صفری ؛ حقوق تجارت ؛ جلد سوم ؛ اتشارات دادگستر؛ چاپ شانزدهم ؛ بهار 1387

22- شهیدی ، مهدی ؛ حقوق مدنی(تشکیل قراردادهاوتعهدات) ؛ جلد اول ؛ انتشارات مجد ؛ چاپ هفتم ؛ 1388

23- شهیدی ، مهدی ، حقوق مدنی ( سقوط تعهدات ) ؛ جلد پنجم ؛ انتشارات مجد ؛ چاپ ششم ؛ 1390

24- صفایی ، سید حسین ؛ دوره مقدماتی حقوق مدنی ( تعهدات و قراردادها ) ؛ نشریه موسسه عالی حسابداری؛ 1351

25- صفایی ، سید حسین و رحیمی ، حبیب الله ؛ مسئولیت مدنی ( الزامات خارج از قرارداد ) ؛ انتشارات سمت؛ چاپ سوم ؛ 1391

26- طاهری ، حبيب الله ؛ حقوق مدنی ؛ جلد دوم ؛ دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم ؛ چاپ دوم ؛ 1418 ه‍ ق

27- عدل ، مصطفی ؛ حقوق مدنی ؛ موسسه مطبوعاتی امیر کبیر ؛ چاپ پنجم ؛ اردیبهشت 1331

28- فیض ، علیرضا ؛ مبادی فقه و اصول ؛ انتشارات دانشگاه تهران ؛ چاپ شانزدهم ؛ پائیز 1383

29-قاسم زاده ، سید مرتضی ؛ اصول قراردادها و تعهدات ؛ انتشارات دادگستر ؛ چاپ دوم ؛ 1385

30-قاسم زاده ، سید مرتضی ؛ الزام ها و مسئولیت مدنی بدون قرارداد ؛ انتشارات میزان ؛ چاپ دوم ؛ پائیز 1387

31- قنواتی ، جلیل و وحدتی شبیری، سید حسن و عبدی پور ، ابراهیم ؛ حقوق قراردادها در فقه امامیه ؛ جلد اول؛ انتشارات سمت ؛ چاپ اول ؛ 1379

32- کاتبی ، حسینقلی ؛ حقوق تجارت ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ سوم ؛ پائیز 1368

33- کاتوزیان ، ناصر ؛ حقوق مدنی ( نظریه عمومی تعهدات ) ؛ انتشارات دادگستر ؛  بهار 1379

34- کاتوزیان ، ناصر ؛ حقوق مدنی قواعد عمومی قراردادها ؛ جلد چهارم ؛ انتشارات شرکت سهامی انتشار با همکاری بهمن برنا ؛ چاپ چهارم ؛ 1383

35- کاتوزیان ، ناصر ؛ دوره عقود معین حقوق مدنی ؛ جلد اول ؛ انتشارات سهامی انتشار ؛ چاپ نهم ؛ 1384

36- کاتوزیان ، ناصر ؛ حقوق مدنی قواعد عمومی قراردادها ؛ جلد اول ؛ انتشارات شرکت سهامی انتشار با همکاری بهمن برنا ؛ چاپ هفتم ؛ 1385

37- کاتوزیان ، ناصر ؛ الف ؛ مقدمه علم حقوق ؛ انتشارات سهامی انتشار ؛ چاپ پنجاه و پنجم ؛ 1386

38- کاتوزیان ، ناصر؛ ب  ؛ الزام های خارج از قرارداد(غصب واستیفاء) ؛ انتشارات دانشگاه تهران ؛ چاپ هفتم ؛ 1386

39-کاتوزیان ، ناصر ؛ ج ؛ الزام های خارج از قرارداد ( ضمان قهری ) ؛ انتشارات دانشگاه تهران ؛ چاپ هفتم؛ 1386

40- کاتوزیان ، ناصر ؛ الف ؛ حقوق مدنی ( قرارداد و ایقاع ) ؛ انتشارات سهامی انتشار ؛ چاپ سیزدهم ؛ 1387

41- کاتوزیان ، ناصر ؛ ب ؛ وقایع حقوقی ؛ انتشارات شرکت سهامی انتشار ؛ چاپ چهاردهم ؛ 1387

42- کاتوزیان ، ناصر ؛ قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی ؛ انتشارات میزان ؛ چاپ بیست و دوم ؛ پاییز1388

43- محقق داماديزدی،سيد مصطفی ؛ قواعد فقه ؛ جلد دوم ؛ مركز نشر علوم اسلامی؛چاپ دوازدهم؛ 1406ه‍ ق

44-نوری ، محمدعلی ؛ قانون مدنی فرانسه ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ اول ؛ 1380

45-نوری ، محمدعلی ؛ قانون مدنی مصر ؛ انتشارات گنج دانش ؛ چاپ اول ؛ 1388

 

منابع فقهی و عربی

1- ابن منظور، ابو الفضل، جمال الدين، محمد بن مكرم ؛ لسان العرب ؛ جلد سوم ؛ دار الفكر للطباعة و النشر و التوزيع – دار صادر، بيروت – لبنان ؛ چاپ سوم ؛ 1414 ه‍ ق

2- الفضل ، منذر ؛ الوسیط فی شرح القانون المدنی ؛ للطباعة دار الاراس ؛ چاپ اول ؛ 2006

3- بکیر ، صالح ؛ مقاله خصائص الالتزام ؛ نشریه الازهر ؛ المجلد العشرون؛ ربیع الأول 1368 – العدد 3

4- جزری، ابن اثير، مبارك بن محمد؛ النهاية في غريب الحديث و الأثر؛ جلد سوم ؛ مؤسسه مطبوعاتی اسماعيليان ؛ قم – ايران؛ چاپ اول

5- حكيم، سيد محسن طباطبايی؛ منهاج الصالحين (المحشّٰی للحكيم)؛ جلددوم ؛ دار التعارف للمطبوعات؛ بيروت – لبنان؛ چاپ اول؛ 1410 ه‍ ق

6- خمينی، سيد روح اللّٰه موسوی ؛ كتاب البيع ؛ پنج جلد ؛ مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينى قدس سره ؛ تهران – ايران ؛ اول ؛ 1421 ه‍ ق

7- شريف مرتضی، علی بن حسين موسوی ؛ المسائل الناصريات ؛ در يك جلد؛ رابطة الثقافة و العلاقات الإسلامية؛ تهران – ايران ؛چاپ اول؛ 1417 ه‍ ق

8- طبرسی، امين الإسلام، فضل بن حسن ؛ المؤتلف من المختلف بين أئمة السلف؛ جلددوم ؛ مجمع البحوث الإسلامية؛ مشهد – ايران؛ اول ؛ 1410 ه‍ ق

9- طريحی، فخر الدين؛ مجمع البحرين؛ جلدسوم ؛ كتابفروشی مرتضوی، تهران ؛ چاپ سوم؛ 1416 ه‍ ق

10- طوسی ، ابو جعفر، محمد بن حسن؛ الخلاف؛ جلد سوم ؛ دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم؛ اول ؛ 1407 ه‍ ق

11- عراقی، آقا ضياء الدين، علی كزازی؛ شرح تبصرة المتعلمين (للآغا ضياء)؛ جلدپنجم ؛ دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم ؛ چاپ اول؛ 1414 ه‍ ق

12- فيومی، احمد بن محمد مقری؛ المصباح المنير في غريب الشرح الكبير للرافعي؛ جلد دوم ؛ منشورات دار الرضي ؛ چاپ اول

13- گلپايگانی، سيد محمد رضا موسوی ؛ بلغة الطالب في التعليق علی بيع المكاسب؛ در يك جلد؛ چاپخانه خيام؛ قم – ايران؛ چاپ اول؛ 1399 ه‍ ق

 

14- مشكينی، ميرزا علی؛ مصطلحات الفقه؛ در يك جلد

15- مصطفوی، حسن؛ التحقيق في كلمات القرآن الكريم ؛ جلد هشتم ؛ مركز الكتاب للترجمة و النشر؛ تهران – ايران ؛ چاپ اول؛ 1402 ه‍ ق

16- مصطفوی، سيد محمد كاظم، مائة قاعدة فقهية، در يك جلد، دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم ، چاپ چهارم، 1421 ه‍ ق

17- مغنيه، محمد جواد؛ فقه الإمام الصادق عليه السلام ،جلد سوم ؛ مؤسسه انصاريان ؛ چاپ دوم؛ 1421 ه ق

18- نجفی، صاحب الجواهر، محمد حسن؛ جواهر الكلام في شرح شرائع الإسلام ؛ جلد بیست و سوم ؛ دار إحياء التراث العربي؛ بيروت – لبنان؛ چاپ هفتم؛ 1404 ه‍ ق

19- نجفی، كاشف الغطاء، محمد حسين بن علی بن محمد رضا ؛ تحرير المجلة ؛ جلد اول ؛ المكتبة المرتضوية؛ نجف اشرف – عراق؛ جاپ اول؛ 1359 ه‍ ق

20- نجفی، كاشف الغطاء، مهدی؛ مورد الأنام في شرح شرائع الإسلام ؛ جلد چهارم ؛ مؤسسه كاشف الغطاء  ؛ نجف اشرف – عراق؛ چاپ اول

21- نراقی، مولی احمد بن محمد مهدی؛ عوائد الأيام في بيان قواعد الأحكام؛ در يك جلد؛ انتشارات دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم ؛ چاپ اول؛ 1417 ه‍ ق

22- واسطی، زبيدی، حنفی، محب الدين، سيد محمد مرتضی حسينی؛ تاج العروس من جواهر القاموس؛ جلد پنجم ؛ دار الفكر للطباعة و النشر و التوزيع؛ بيروت – لبنان؛چاپ اول؛ 1414 ه‍ ق

 

مقالات

فارسی

1- احمدی ، محمدرضا ؛ مقاله تاملی در مفهوم ، مبانی و اقسام تعهد ؛ پژوهش حقوق و سیاست ؛ شماره بیست و شش ؛ بهار و تابستان 1388

2- اصغری آقمشهدی ، فخرالدین و اتقایی ، کریم ؛ مقاله شرح و تفسیر ماده 265 قانون مدنی ؛ تحقیقات حقوقی ؛ شماره چهل و شش

3- السنهوری ، عبدالرزاق احمد ؛ ترجمه مهدی رشوند ؛ مقاله التزام در قانون مدنی مصر ؛ مجله اندیشه صادق ، شماره هشت و نه ؛ پاییز و زمستان 1381

4- الشریف ، محمد مهدی ؛ مقاله قواعد حاکم بر ایفای تعهد به انجام کار یا تسلیم عمل ؛ حقوق خصوصی ؛ سال هفتم ؛ شماره هفده ؛ پاییز و زمستان 1389

5- الفت ، نعمت الله ؛ مقاله تاملی در مبانی و مفاد الزام و التزام در قراردادها ؛ فقه و حقوق ؛ شماره دوازده ؛ بهار 1386

6- باقری ، احمد ؛ مقاله وفای به عهد ؛ مقالات و بررسیها ؛تابستان 1377

7- باقری ، احمد ؛ مقاله زمان و مکان تادیه ؛ نشریه دانشکده الهیات مشهد ؛ شماره پنجاه و پنج ؛ بهار 1381

8- جوانمردی ، ناهید ؛ مقاله ماهیت ایفای تعهد و بررسی مصادیق آن در حقوق ایران ؛ پژوهش حقوق و سیاست؛ شماره چهار ؛ بهار و تابستان 1380

9- داروئی ، عباسعلی ؛ پرداخت دین دیگری در نظام حقوقی ایران ؛ فصلنامه حقوق مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی ؛ شماره چهار ؛ زمستان 1388

10- درخشانی ، علی اکبر ؛ مقاله سیر تعهد ؛ کانون وکلاء ؛ شماره یکصد و هفت ؛ دی بهمن و اسفند 1346

11- رازانی ، محمد ؛ نگاهی به قانون مدنی کنونی مصر ؛ مجله کانون ؛ شماره 15 ؛ مهر و آبان 1378

12- سلجوقی ، محمود ؛ مقاله تقسیم ناپذیری در حقوق و تعهد ؛ مجله کانون وکلا ؛ شماره یکصد و چهل و هشت و یکصد و چهل و نه

13- صادقی ،محسن ؛ نقدي بر اسباب سقوط تعهدات در قانون مدني ايران (با مطالعه تطبيقي) ؛ ماهنامه کانون ؛ سال چهل و هشتم ؛ شماره پنجاه و شش ؛ اردیبهشت و خرداد 1384

14- قاسمی ،محسن ؛ مقاله آثار ایفاء در تعهدات قراردادی ؛ معارف اسلامی و حقوق ؛ سال هشتم ، شماره دو ؛ پائیز و زمستان 1386

15- یزدانیان ، علیرضا ؛ مقاله تقسیم بندی منابع تعهدات قراردادی و غیر قراردادی در حقوق ایران و فرانسه ؛ فصلنامه حقوق مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی ؛ شماره دو ؛ تابستان 1390

عربی

1- رجائی ریان ، محمد ؛ مقاله نظام الالتزام فی مصر العثمانیة (1520 – 1814) ؛  نشریه دراسات تاریخیة ؛ أیلول 1992 – العدد 43 و 44

2- عبدالبر ، محمد زکی ؛ مقاله لعقد الموقوف فی الفقه الإسلامی و فی القانون المدنی العراقی و ما یقابله فی القانون المدنی المصری ؛  نشریه القانون و الإقتصاد ؛ السنة الخامسة و العشرون؛ مارس و یونیه 1955- العدد 1 و2

3- مقررات القانون المدنی ؛ النشرة القضائیه ؛ السنة الثالثة؛ ربیع الأول 1394 – العدد 2

 

قوانین

1- قانون مدنی

2- قانون تجارت

3-قانون شهرداری ها

4-قانون روابط موجر و مستاجر 1356

 

سایت اینترنتی

1- سالم محمد ، عمر ؛ كتاب الإلتزامات في القانون المدني علی الوجه المبسط ؛ 2008 ؛

http://www.ust.edu/open/library/law/4/4.doc

2-نبیل فرحات ، احمد ؛ مقاله بحث عن الإعذار فی القانون المدنی المصری ؛ 2008 ؛

http://www.hrdiscussion.com/hr2156.html

راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مبانی نظری و پیشینه پژوهشی ایفای تعهد”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *