مبانی نظری و پیشینه پژوهشی حکم ورشکستگی

نوع فایل
word
حجم فایل
137 کیلوبایت
تعداد صفحه
121
تعداد بازدید
246 بازدید
۹,۹۰۰ تومان
لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

با سحافایل در خدمت شما هستیم با «پیشینه پژوهشی و تحقیق و مبانی نظری

حکم ورشکستگی» که بطور کامل و جامع به این مبحث پرداخته و نیاز شما را به هرگونه جستجوی بیشتری برطرف خواهد نمود.

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع :انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل:WORD و قابل ویرایش با فرمت
doc

 

فهرست محتوا

مقدمه:

یکی از بحث های مهم در مورد حقوق تجارت، ورشکستگی تجار و تصفیه ی امور راجع به آنان می باشد. از آنجا که ناتوانی تجار در پرداخت دیون خود، باعث اختلال در امور عده ی زیادی از تجار می شود و این امر به نوبه خود زندگی اقتصادی جامعه را تحت تأثیر قرار می دهد، دولتها برای حفظ نظم اجتماعی و اقتصادی جامعه مقررات خاصی را به این مسئله اختصاص داده اند (سکوتی،1،1385).

در جهان صنعتی عصر حاضر، که اقتصاد یکی از بنیادی ترین ارکان پیشرفت آن است توجه به تجارت و تدوین قوانین کارآمد و به روز یکی از اساسی ترین وظایف قانون گذاران است. پایه ی اقتصادی بر تجارت بنا شده است، پس هر کشوری که در این زمینه قانونی به روز و هماهنگ با سایر ملل پیشرفته نداشته باشد از قاعده ی پیشرفت اقتصادی باز خواهد ماند؛ با نگاهی گذرا به قانونگذاری تجارت در کشور، به قدیمی بودن و ناکارآمد بودن این قوانین پی خواهیم برد.

در ایران برخلاف بسیاری از کشور های پیشرفته، مقررات مربوط به ورشکستگی به طور قابل ملاحظه ای تحول نیافته است و باید گفت که اصولاً از سال 1318 که قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی به تصویب رسید، هیچ گونه تغییری در قانونگذاری ایجاد نشده است. (اسکینی،14،1388)

پس از سالهای 1303 و 1304 که اولین قوانین تجاری به شمار می آید، در سال 1311 قانون تجارت فعلی به تصویب رسید که باید گفت در دوران خود، جدید بوده و کارایی خود را داشته است اما بعد از گذشت حدود 80 سال از عمر این قانون با تغییرات گسترده ای که در زمینه ی تجارت، اقتصاد و بازار جهانی به وجود آمده دیگر کارایی خود را از دست داده است.

بعد از قانون تجارت مصوب 1311، قانونگذار در مواردی سعی نمود خلأهای به وجود آمده را با تصویب قوانین متفرقه ای مثل قانون: حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیل کارخانه های کشور مصوب 1343 و لایحه ی تصفیه ی فوری امور بازرگانان متوقف مورخ سال 1346 پر کند. اما هر یک از این قوانین به دلایلی به حیطه ی اجرا نرسید و لایحه ی مذکور نیز به تصویب نرسید. از سال 1382 طرح اصلاح قانون تجارت و تدوین قانونی جدید در این زمینه به صورت جدی مطرح گردید به این صورت که معاونت برنامه ریزی و بررسی های اقتصادی وزارت بازرگان طرح اولیه از لایحه ی قانون تجارت را برای اساتید و مراجع مربوط ارسال نمود تا نظر و پیشنهادات خود را بیان دارند؛ بعد از ارائه ی طرح لایحه، وزارت بازرگانی مسئول انجام این پروسه گردید و هدف از این امر، اصلاح لایحه و ارائه ی لایحه ی کامل و جامع تری از قانون تجارت با مشورت و همفکری اساتید برجسته ی قانون تجارت و نیز قضات و کارشناسان امر بود.

در دور دوم از اصلاح لایحه جدید قانون تجارت با اقدامات مثبتی که در زمینه ی دخالت دادن حقوقدانان برجسته در تدوین قانون صورت گرفت، اشخاصی نظیر دکتر غلام حسین فیضی، دکتر کوروش کاویانی، دکتر محمد رضا پاسبان؛ دکتر محمد صفری و دکتر ستار زرکام و تنی چند از حقوقدانان برجسته مشارکت داده شده اند.این لایحه که در ابتدا دارای هشت باب، 1028 ماده  و 150 تبصره بود، پس از سالها بحث و بررسی، بالأخره در مجلس هشتم با همکاری دستگاه های ذیربط همچون قوه ی قضائیه، وزارت بازرگانی و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی کلیات آن بررسی، قالب 1261 ماده در تاریخ 6/10/1390 در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس تصویب و در جلسه ی علنی 23/1/1391 مجلس شورای اسلامی برای مدت 5 سال به صورت آزمایشی موافقت شد. (پورمحمد و اکبری،4،1391). البته این لایحه بنابه دلایل و مشکلاتی که شورای محترم نگهبان به آن ایراد نموده اند فعلاً به صورت اجرائی در نیامده و در اسفند 1392 توسط شورای نگهبان به مجلس عودت داده شده تا اصلاحات مد نظر شورای نگهبان اعمال گردد.

حال با تاریخچه ی مختصری که ذکر شد به مبحث اعلام توقف و ورشکستگی در لایحه ی جدید خواهیم پرداخت. یکی از مشکلات اساسی قانون تجارت فعلی که امر تجارت را با مشکل جدی مواجه نموده است مبحث توقف و زمان اعلام آن است، آیا تاجر صاحب شهرت و خوشنامی که طی چند سال کسب اعتبار، در پرداخت یکی از دیون ناچیز خود که به هر دلیل ممکن است 3 روز به تعویق بیفتد مستحق محکوم شدن به ورشکستگی و محروم شدن از حقوق اجتماعی و از بین رفتن اعتبار چندین ساله است؟ قطعاً پاسخ هر شخص به این سؤال خیر می باشد. زیرا این امر سبب رکود تجارت و ضربه ی جدی به اقتصاد کشور است.

یکی از نوآوری های قابل توجه لایحه ی جدید قانون تجارت، تأسیس نهاد توقف است که باید آن را قدمی رو به جلو در زمینه ی ورشکستگی دانست. برای درک بهتر و توضیح این نهاد، در این اثر سعی شده است که با مقایسه ی آثاری که اعلام توقف به شبار خواهد آمد با آثار حکم ورشکستگی، مزایا و معایب این نهاد بیان شود و در عین مقایسه ی این دو نهاد با یکدیگر به تطبیق لایحه ی جدید قانون تجارت با قانون فعلی تجارت نیز پرداخته ایم.

در فصل اول از این تحقیق به بیان کلیات توقف و ورشکستگی و تأکید ویژه بر مبحث توقف پرداخته ایم و در فصل دوم به مبحث ( آثار اعلام توقف و حکم ورشکستگی نسبت به اشخاص) پرداخته شده است که شامل آثار مذکور بر تاجر، بستانکاران، بدهکاران و سایر اشخاص مرتبط با تاجر است و دلیل این امر تأثیرات مهم و فراوانی است که در طی این دو دوره بر این اشخاص بار می شود.

فصل سوم به بیان ( آثار اعلام توقف و حکم ورشکستگی نسبت به اموال تاجر و اداره آن) اختصاص داده شده است. اموال تاجر و اداره ی آن از دلایل اصلی ایجاد نهاد توقف و ورشکستگی است پس میطلبد فصلی مجزا به بررسی آن پرداخته شود.

درنهایت در مبحث آخر این پایان نامه، بعد از نتیجه گیری حاصل از این اثر، به دسته بندی مزایا و معایب لایحه جدید در این زمینه پرداخته ایم و با ارائه ی راهکارهای پیشنهادی در قالب مواد قانونی، که شامل 5 ماده ی پیشنهادی است به پایان این پایان نامه خواهیم رسید.

امید است که این نوشته ی ناچیز مفید فایده واقع گردد و بتواند تأثیری هرچند کوچک بر لایحه ی اصلاحی قانون تجارت بگذارد و مورد استفاده ی جامعه ی حقوقی کشور قرار گیرد.

 

فهرست منابع

کتاب ها:

  • اسکینی، ربیعا، « حقوق تجارت: ورشکستگی و تصفیه امور ورشکستگی»، چاپ دوازدهم، انتشارات سمت، تهران، 1388.
  • انصاری، مسعود؛ طاهری، محمدعلی، «دانشنامه حقوق خصوصی»، چاپ سوم، انتشارات جنگل، تهران، 1388.
  • جعفری لنگرودی، محمد جواد، «ترمینولوژی حقوق»، چاپ هفدهم، انتشارات گنج دانش، تهران، 1386.
  • حسنی، حسن، «حقوق تجارت: جلد چهارم»، چاپ اول، نشر میزان، تهران، 1389.
  • دمرچیلی، محمد؛ حاتمی، علی؛ قرائی، محسن، «قانون تجارت: در نظم حقوقی کنونی»، چاپ نهم، انتشارات دادستان، تهران، 1388.
  • ستوده تهرانی، حسن، «حقوق تجارت: جلد چهارم»، چاپ چهاردهم، نشر دادگستر، تهران، 1390.
  • صقری، محمد، «حقوق بازرگانی: ورشکستگی»، چاپ اول، شرکت سهامی انتشار، تهران، 1386.
  • صقری، محمد، «حقوق بازرگانی: ورشکستگی» چاپ دوم، دوره ی 3 جلدی، شرکت سهامی انتشار، تهران، 1388.
  • عبادی، محمد علی، « حقوق تجارت»، چاپ سی ام، نشر کتابخانه گنج دانش، تهران، 1388.

10- عرفانی، محمود، « حقوق تجارت جلد چهارم: ورشکستگی و تصفیه اموال»، چاپ دوم، انتشارات جنگل، تهران، 1391.

11-قائم مقام فراهانی، محمد حسین، «ورشکستگی و تصفیه»، چاپ هفتم، نشر میزان، تهران، 1391.

12-کاتوزیان، ناصر، «قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی»، چاپ بیست و یکم، نشر میزان، تهران، 1388.

13-مهمان نوازان، روح اله، «حقوق تجارت 4: ورشکستگی و اداره تصفیه امور ورشکستگی»، انتشارات مجد، تهران، 1390.

 

مقالات:

  • آذری، کیوان، «وقفه در پرداخت دیون»، نشریه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، ش.19، 1355.
  • احمدی واستانی، عبدالغنی، « معاملات ورشکسته»، مجله کانون وکلا، ش.80، بی تا.
  • اعلم الهدی، حسین، « بررسی تطبیقی مقررات ورشکستگی در قانون تجارت فعلی و لایحه جدید تجارت ایران در پرتو 32 تحولات فرانسه»، مجموعه مقالات همایش ملی نقد و بررسی لایحه جدید قانون تجارت سال 91، دانشگاه آزاد اسلامی مراغه، 1391.
  • پور قهرمانی، بابک؛ قندهاری، اویس، « نگرشی بر محاسن و معایب مقررات ورشکستگی در لایحه جدید قانون تجارت»، مجموعه مقالات همایش ملی نقد و بررسی لایحه جدید قانون تجارت سال 91، دانشگاه آزاد اسلامی مراغه، 1391.
  • پورمحمد، اباست؛ اکبری، علی، «مروری بر لایحه اصلاح قانون تجارت»، مجموعه مقالات همایش ملی نقد و بررسی لایحه جدید قانون تجارت سال 91، دانشگاه آزاد اسلامی مراغه، 1391.
  • خدا بخشی، عبدالله، « ابعاد قضایی دعوای ورشکستگی»، فصل نامه تعالی حقوق. دوره جدید، شماره 3، 1392.
  • روشن، محمد؛ مظفری، مصطفی، « بررسی آثار صدور حکم ورشکستگی و رفع آن»، فصل نامه حقوق، مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی، مقالات موضوعی دوره 40، شماره 101، بهار 1389.
  • سکوتی، رضا، « تأثیر حکم ورشکستگی بر معاملات قبل از توقف تاجر ورشکسته»، نشریه دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه تبریز، 1385.
  • عرفانی، محمود، « بطلان معاملات تاجر بعد از توقف»، فصلنامه دیدگاههای حقوقی، شماره اول، 1375.
  • علیخانی، علیرضا، « مبانی نظری قانونگذاری ورشکستگی در لایحه جدید قانون تجارت»، مجموعه مقالات همایش ملی نقد و بررسی لایحه جدید قانون تجارت سال 91، دانشگاه آزاد اسلامی مراغه، 1391.
  • عیسائی تفرشی، محمد؛ شهبازی نیا، مرتضی؛ ورمزیار، محمد، « اداره موقت واحدهای تجاری ورشکسته در حقوق انگلیس و ایران»، فصلنامه مدرس علوم انسانی- پژوهش های حقوق تطبیقی، دوره 13، شماره 4، زمستان 1388.

 

قوانین:

  • قانون مدنی
  • قانون تجارت 1311
  • قانون تصفیه امور ورشکستگی 1318
  • قانون آیین دادرسی مدنی 1379
  • قانون مجازات اسلامی 1375
  • قانون مجازات اسلامی 1392
  • لایحه جدید قانون تجارت 1391
راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مبانی نظری و پیشینه پژوهشی حکم ورشکستگی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *