مبانی نظری و پیشینه پژوهشی بررسی تأثير مصرف زعفران بر استقامت قلبی-تنفسی دانشجويان دختر غيرفعال دانشگاه محقق اردبيلی

نوع فایل
rar
حجم فایل
100 کیلوبایت
تعداد صفحه
35
تعداد بازدید
290 بازدید
۹,۹۰۰ تومان
لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

با سحافایل در خدمت شما هستیم با «پیشینه پژوهشی و تحقیق و مبانی نظری بررسی تأثير مصرف زعفران بر استقامت قلبی-تنفسی دانشجويان دختر غيرفعال دانشگاه محقق اردبيلی» که بطور کامل و جامع به این مبحث پرداخته و نیاز شما را به هرگونه جستجوی بیشتری برطرف خواهد نمود.

فهرست محتوا

 

فصل دوم: مبانی نظری پژوهش

 

مقدمه  15

2-1- بخش اول15

2-1-1- آمادگی قلبی تنفسی 15

2-1-2- عوامل موثر بر عملکرد استقامتی 16

2-2- بخش دوم18

2-2-1-ترکیبات زعفران18

2-2-1-1- کروسین  19

2-2-1-2- پیکروکروسین 20

2-2-1-3- سافرانال20

2-2-2- خواص دارویی21

2-2-3- مضررات مصرف بیش از حد زعفران22

2-2-4-پیشینه تحقیقات به عمل آمده در رابطه زعفران 23

2-2-4-1- اثرات ضد افسردگی  23

2-2-4-2- اثر تقویتی بر یادگیری و حافظه 24

2-2-4-3- اثر قلبی- عروقی و تنفسی 24

2-2-4-4- اثر آنتی اکسیدانی و حفاظت از سلول ها25

2-2-4-5- اثر بر دستگاه گوارش 26

2-2-4-6- اثر بر دستگاه تولید مثل 26

2-2-4-7- اثر بر دستگاه ایمنی  27

2-2-4-8- اثر ضد درد و ضد التهاب27

2-2-4-9- اثر بر کوفتگی عضلانی ناشی از ورزش 28      2-3- بخش سوم29

2-3-1- عوامل ارگوژنیگ29

2-3-2- تاثیر مکمل های گیاهی بر روی استقامت قلبی تنفسی29

2-4- خلاصه و جمع بندی مهمترین مطالب33

منابع و ماخذ 78

 

مقدمه

بحث حاضر از سه بخش تشکیل شده است که بخش اول آن در حوزه مطالعات تأثير عوامل موثر بر عملكرد ورزشي و بخش دوم شامل ترکیبات زعفران و خواص و مضرات آن و تحقیقاتی است که تأثیرات زعفران را بر موجودات آزمایشگاهی و انسان بررسی‌کرده‌اند، می‌باشد و در بخش سوم  برخی از تحقیقاتی که تأثیر مکمل‌های گیاهی را بر روی عملکرد قلبی‌تنفسی بررسی کرده‌اند آورده شده است و در نهایت خلاصه مهمترین مطالب  به طور مختصر بیان شده است.

2-1- بخش اول       

2-1-1-آمادگی قلبی تنفسی

از میان عوامل آمادگی جسمانی، استقامت قلبی_تنفسی، بیشترین معنای ضمنی را برای سلامت در طول عمر دارا می‌باشد. آمادگی قلبی_عروقی عبارت است از سطحی از آمادگی هوازی که با انجام پیوسته‌ی تمرین با مدت و شدت کافی حاصل می‌شود به طوری که دستگاه قلبی عروقی را تا حد سازش فیزیولوژیکی زیر فشار قرار دهد .به عبارت دیگر توانایی بدن برای رساندن و مصرف اکسیژن در کار و ورزش‌های شدید و طولانی مدت را آمادگی قلبی- عروقی گویند. همچنین استقامت دستگاه گردش خون به عنوان توانایی سیستم گردش خون در انتقال اکسیژن به ماهیچه‌ها هنگام تداوم فعالیت‌های ورزشی تعریف شده است. استقامت قلبی_تنفسی مستلزم توانایی قلب و شش‌ها برای تأمین اکسیژن عضلات در حال کار به مدت زمان طولانی است. به عبارت دیگر، توانایی دستگاه‌های گردش خون و تنفس برای تنظیم و بهبودی ناشی از اثرات فعالیت بدنی متوسط تا شدید (تند راه رفتن، دویدن، شنا یا دوچرخه سواری) است که به آن استقامت یا آمادگی هوازی نیز می‌گویند (smith and fernhal, 2011) .اجرای چنین کاری به توانایی حمل اکسیژن جهت کار عضلات و توانایی این عضلات برای انقباض و استفاده از اکسیژن بستگی دارد. استقامت قلبی تنفسی رابطه‌ی بسیار نزدیکی با توانایی بدن در رساندن اکسیژن کافی به بافت‌های فعال دارد تا امکان تأمین اکسیژن مورد نیاز میسر شود. انتقال و تحویل اکسیژن جزء عملکردهای مهم به حساب می‌آیند که با مشارکت دستگاه قلبی عروقی و تنفسی انجام می‌پذیرند. کلیه‌ی بخش‌های این دو دستگاه که به انتقال اکسیژن مربوط می‌شوند، مجموعاً به دستگاه انتقال اکسیژن معروف است. بهترین شاخص برای ارزیابی آمادگی قلبی عروقی اندازه‌گیری حداکثر اکسیژن مصرفی است که مقدار آن با اندازه‌گیری اکسیژن مصرفی بدن در دقیقه برحسب لیتر و یا اکسیژن مصرفی یک کیلوگرم از وزن بدن در دقیقه بر حسب میلی‌لیتر و همچنین معادل سوخت وساز استراحتی (مت که هرمت معادل 5/3 میلی لیتر اکسیژن برای یک کیلوگرم وزن بدن در دقیقه است) اندازه‌گیری می‌شود .برای مثال شخصی با حداکثر اکسیژن مصرفی ml/kg/min65 نسبت به فردی با حداکثر اکسیژن مصرفی ml/kg/min60 از آمادگی بالاتری برخوردار است. همچنین شخصی که در آزمون استاندارد نسبت به شخص دیگر، ضربان قلب پایین‌تری دارد و یا پس از فعالیت، ضربان قلب پایین‌تری دارد و یا پس از فعالیت، ضربان قلب وی با سرعت بیشتری به حد استراحتی می‌رساند آمادگی قلبی بالاتری دارد (xiang and hester, 2012 ).

 

فهرست منابع

  1. ابراهیم، خسرو؛ احمدی‌زاد، سجاد؛ غنیمتی، رضا؛ باقری، عبداله؛ شیخی، سیروس؛ غنیمتی، مهدی،1391، تأثیر تمرین استقامتی و مصرف سیر بر حداکثر اکسیژن مصرفی مردان غیر فعال، پژوهش های کاربردی مدیریت و علوم زیستی در ورزش، ش2، صص11_18.
  2. احمدی، محسن؛ خاکساری حداد، محمد؛ صابری کاخکی، علی رضا؛ مهربانی، میترا؛ شاهرخی، نادر، 1388، اثر تمرین، استقامتی بر نیمرخ لیپیدی و استقامت قلبی_عروقی در موشهای صحرایی نرسالم پس از مصرف عصاره ی زیرهی کوهی، نشریه علوم زیستی ورزشی، ش2، صص 55_71.
  3. اسمیت، دنیس ال ؛ فرنهال، بو، 2011، فیزیولوژی ورزشی قلبی عروقی پیشرفته، ترجمه عباسعلی گائینی و سیروس چوبینه، 1392،چاپ اول، تهران : انتشارات سمت.
  4. امام قریشی، معصومه؛ قاسمی، فاطمه ،1390، اثر تجویز تحت مزمن عصاره های آبی و هیدروالکلی زعفران استهبانات فارس بر تست شنا در موش سوری، ارمغان دانش،  ش6 ، صص 527_536.
  5. بیات، محمدرضا؛ جوادی، ابراهیم؛ قوچانی، منوچهر؛ امینیان، توراندخت؛ آخوندزاده، شاهین؛ احمدی، عبدالحمید، 1383، تاثیر مکمل های کولین، مریم گلی واسیدهای امینه شاخ دار و گلوکز بر خستگی و عملکرد عضلانی بازیکنان فوتبال مرد بزرگسال طی دوهای شدید متناوب خاص فوتبال، مجله حرکت، ش 25، صص133-113.
  6. ترتیبیان، بختیار؛ خورشیدی، مهدی، 1385، برآورد شاخص‌های فیزیولوژیک در ورزش، چاپ اول، تهران: نشر طیب، جلد اول.
  7. حسین زاده، حسین؛ ایمن شهیدی، محسن؛ مهدیان، داوود، 1388، بررسی مکانیسم اثر کاهش فشار خون عصاره آبی کلاله زعفران در رت، نوید نو، ش 44، صص 84_91.
  8. حسین زاده، حسین؛ کریمی، غلامرضا ؛ نیاپور، مریم، 1383، اثرات مقایسه ای ضد افسردگی عصاره های زعفران و مواد موثر آن، کروسین و سافرانال در موشها، فصلنامه گیاهان دارویی، ش12، صص 48_58.
  9. حسین‌زاده، حسین؛ ضیایی، تکتم، 1385، بررسی اثر زعفران و مواد موثر آن، سافرانال و کروسین، بر روی حافظ سالم و با هیوسین بر یادگیری فضایی در موش صحرایی، فصلنامه گیاهان دارویی، ش 19،صص 40-50.
  10. دشتی، مرتضی؛ آذربایجانی، محمد علی؛ رضایی، محمد باقر، 1387، تاثیر استنشاق اسانس الکلی نعناع بر توان هوازی و زمان رسیدن به آستانه بی هوازی در مردان ورزشکار، فصلنامه علمی پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، ش2، صص177_188.
  11. دل گادو، مانوئل کارمونا؛ آرامبورو، آمایازالاکاین؛ دیاز مارتا، گنزالو ال‌آلونسو ،2011، ترکیبات شیمیایی زعفران: رنگ، طعم و عطر، ترجمه محمد حسین دانشور، اقدس همت زاده، ،1390، چاپ اول، اهواز: انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز.
  12. ژیانگ، لاشا؛ هستر، رابرت،2012، پاسخ‌های قلبی عروقی به فعالیت‌های ورزشی، ترجمه فرهاد دریانوش و نسترن حاجی طهرانی،1392، چاپ اول، تهران: انتشارات حتمی.
  13. سیاهکوهیان، معرفت؛ ذوالفقاری، محمد رضا، 1382، تعیین آستانه بی هوازی به روش Dmax. پژوهش در علوم ورزشی، ش10، صص 15_28.
  14. عطائی، لیلا؛ معطر، فريبرز؛ حناچی، پريچهر؛ سحرخيز، معصومه؛ قاسمپور، زينت السادات؛ عطايي آتوسا، 1389، بررسی تاثیر عصاره گیاهان زنجبیل، خارخاسک، جنکوبیلوبا، جین سینگ و سویا در توان هوازی ورزشکاران استقامتی، ورزش و علوم زیست حرکتی، ش3، صص48_55.
  15. کلخوران، جمال فاضل؛ شیبک، فاضل، 1392، اثر ترکیب عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر روی برخی شاخص‌های استرس اکسیداتیو کبدی موش‌های نر دیابتی، علوم زیستی ورزشی، ش 4، صص1-18.
  16. مدرسی، مهرداد؛ مصری پور، منوچهر ؛ اسدی مرغملکی، مهران؛ همدانیان، محمد کاظم،1390، تأثیر عصاره‌‌ی زعفران بر غلظت هورمون‌های FSH، LH و تستوسترون در موش سوری، مجله علمی پژوهشی دانشگاه زنجان، ش 63، صص 11-17.
  17. معمارباشی، عباس؛ رجبی، علی،1392، تاثیر ده روز مصرف خوراکی زعفران بر علایم بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تاخیری. فیزیولوژی ورزشی،: 53-66.
  18. نصری، سیما؛ حسینی، یاسمن؛ صحرایی، هدایت؛ زردوز، حمیرا،1389، مهار درد و التهاب ناشی از  تست فرمالین در موش‌های نر کوچک آزمایشگاهی با عصاره اتانولی زعفران و اجزای آن؛ کروسین و سافرانال، مجله پزشکی کوثر، ش4، صص189_195.
  19. Abe, K and Saito, H. 2000. Effects of saffron extract and its constituent crocin on learning behavior and long-term potentiation. Phytother, 14(3), 149_52.
  20. Al-Mofleh, IA., Al-haider ,A., Mossa, JS., AlSohaibani ,MO., Qureshi ,S., and Rafatullah S., 2006.Antigastric ulcer studies on ‘saffron’ Crocus sativusL. in rats. Pakistan J. Biol. Sci; 9 (6), 1009-3.
  21. Akhondzadeh, S., Tahmacebi-Pour, N., Noorbala, AA., Amini, H., Fallah-Pour, H., Jamshidi ,AH. and Khani, M. 2005. Crocus sativusL. in the treatment of mild to moderate depression: a double-blind, randomized and placebo controlled trial. Phytother,Res 19 (2), 148 – 51.
  22. Agha Hosseini,  ,  Kashani,  L.,  Aleyaseen,  A.,  Ghoreishi,  A.,  Rahmanpour,  H.,Zarrinara, A., et al. 2008. Crocus sativus L. (saffron) in the treatment of premenstrualsyndrome:  a  double  blind,  randomized  and  placebo  controlled  trial. AnInternational Journal of Obstetrics & Gynecology,115(4), 515-9.
  23. Boskabady, MH and Aslani, MR.2006. Relaxant effect of Crocus sativus(saffron) on guinea pig tracheal chains and its possible mechanisms. Pharm. Pharmacol 58 (10), 1385 – 90.
  24. Brun, J.F., P. Connes, and 2007. Varlet-Marie,Alterations of blood rheology during and after exercise are  both consequences  and  modifiers of  body’sadaptation to  muscular  activity. Science  &  Sports, 22(6) , 251-266.
  25. Davis, J., Murphy, E., Angela., Carmichael, MD., 2009. Effects of the dietary flavonoi quercetin upon performance and health. Current sports medicine reports, 8: 206-213.
  26. Fatehi, M., Rashidabady, T., Fatehi-Hassanabad, Z., 2003. Effects of Crocus sativus  petals extract on rat blood pressure and on responses induced by electrical field stimulation in the rat    isolated vas deferens and guinea-pig ileum. Journal of ethnopharmacology,84,199-203.
  27. Gopumadhavan ,S., Mohamed  Rafiq,Venkataranganna,  ,  Kala  Suhas,  K.,  Mitra,  SK.2003.Assessment  of  ëTentex  royalí  for  sexual  activityin  an  experimental  model.  Indian  J  Cli  Pract,10(13), 6-23.
  28. Grisolia, S.1974. Hypoxia, saffron and cardiovascular disease. Lancet, 2,41 – 2.
  29. Hosseinzadeh, H., Talebzdeh, F., 2005. Anticonvulsant evaluation of safranal and crocin from Crocus sativusin mice. Fitoterapia, 76(7-8), 722 – 4.
  30. Hosseinzadeh ,H., Shariaty ,VM.,2007. Antinociceptive effect of safranal, a constituent of Crocus sativus(saffron), in mie. Pharmacologyonline, 2,498 – 503.
  31. Imenshahidi, M., Hosseinzadeh, H., and Javadpour Y. 2010. Hypotensive Effect of Aqueous Saffron Extract (Crocus sativusL.) and its Constituents, Safranal and Crocin, in Normotensive and Hypertensive Rats. Phytotherapy Research 24,990–4.
  32. Inal Ince , D., Tiryaki, ,  Ince , Ml.,2000, Effects of garlic on aerobic performance. Turk J Med Sci, 30,557-561.
  33. Jason ,D., Allen, J., Lung, M., Arnold, G., Nelson ,M.,1998, Ginseng supplementation does not enhance healthy young adults peak aerobic exercise performance. Journal of Exercise,17(5) ,462-466.
  34. kamalipur,m.,akhondzadeh,s. 2013. Cardiovascular Effects of Saffron: An Evidence-Based tehran heart center,6:59_61.
  35. Kianbakht, S., Ghazavi, A.2005.Evaluation of immunological and hematological effects of saffron in men. Ethnopharmacologia. 36: 78_88.
  36. Kianbakht ,S., Mozaffari, K. , 2008. Effects of saffron and its active constituents, crocin and safranal, on prevention of indomethacin induced gastric ulcers in diabetic and nondiabetic rats. Proceedings of International Congress of Traditional and Complementary Medicine. SariIran, 28 – 31: 117_125.
  37. Kianbakht, S.,2008. A systematic review on pharmacology of saffron and its active     JOURNAL OF MEDICINAL PLANTS,7: 1_23.
  38. Kemper, HCG., Koppes, LLJ. 2006. Linking physical activity and aerobic fitness: are we active because we are fit, or are we fit because we are active. pediatric exercise science 18(2): 173-181.
  39. Maughan, R. J.,1999. Nutritional ergogenic aids and exercise performance. Nutrition research reviews, 12: 255_280.
  40. McArdle, W., Katch, F., Katch,V.2010. Exercise physiology energy, nutrition, and Human performance. 7thed. Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins, WoltersKluwer Health.
  41. Meamarbashi, A., Rajabi,A. 2013. The effects of peppermint on exercise performance. Journal of the International Society of Sports Nutrition10 (15). On guineapig tracheal chains and its possible mechanisms. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 58:1385_1390.
  42. Molinero O, Márquez S. (2009). “Use ofnutritional supplements in sports: risks, knowledge, and behavioural-relatedfactors”. Nutr Hosp. 24(2):128-34.
  43. Moghadam MH, Shahabian M, Esmaeili H, HosseinZadeh H. 2008. Safety evaluation of saffron (Crocus sativus) tablets in healthy volunteers. Phytomedicine 15: 1032–37.
  44. Musaie, M., Azarbayjani, M., Peeri, M. ,2013. The responses of creatine kinase and lactate dehydrogenase to acute eccentric activity after saffron supplementation in healthy man. International Journal of Biosciences, 3:319-324.
  45. Pham, TQ .,Cormier, F. 2000. Antioxidant properties of crocin from Gardenia jasminoides Ellis and study of the reactions of crocin with linoleic acid and crocin with oxygen.  Agric.Food Chem 48: 1455-61.
  46. Premkumar K., Abraham SK., Santhiya ST., Ramesh A. 2003.Protective effects of saffron (Crocus sativus L) on genotoxin-induced oxidative stress in Swiss albini mice. Phytother Res 20(17): 614-7.
  47. Sheng, L., Qian, Z., Zheng, S., and Xi, L. 2006. Mechanism of hypolipidemic effect of crocin in rats: crocin inhibits pancreatic lipase. European Journal of Pharmacology 543: 116-22.
  48. Seyde, w., McKernan, D., Laudeman, T.,Gainer, J., Longnecker, D., 1986. Carotenoid compound crocetin improves cerebral oxygenation in hemorrhaged rats.Journal of Cerebral BloodFlow & Metabolism, 6:703_707.
  49. Sobal, J. 1994. Vitamin/mineral supplement use among athletes: a review of the literature. Int J Sports Nutr  4:320-41.
  50. Tian H H, Ong W S, Tan C L. 2009. Nutritional supplement use among university athletes in Singapore. Singapore Med J. 50(2):165-72.
  51. Verma, S. K., Bordia, A.,1998. Antioxidant property of Saffron in man. Indian journal of medical sciences, 52:205-207.
  52. Yoon, S. J., Kim, K. H., Kim, C. J., Park, H. C., Kang, K. H., Kim, M. J., 2008. Effects of red ginseng supplementation on aerobic. anaerobic performance, central and peripheral fatigue. JGinseng Res, 32:210_219.
راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مبانی نظری و پیشینه پژوهشی بررسی تأثير مصرف زعفران بر استقامت قلبی-تنفسی دانشجويان دختر غيرفعال دانشگاه محقق اردبيلی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *