مبانی نظری و پیشینه پژوهشی بیمه اتکایی

نوع فایل
word
حجم فایل
642 کیلوبایت
تعداد صفحه
129
تعداد بازدید
320 بازدید
۹,۹۰۰ تومان
لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

با سحافایل در خدمت شما هستیم با «پیشینه پژوهشی و تحقیق و مبانی نظری بیمه اتکایی» که بطور کامل و جامع به این مبحث پرداخته و نیاز شما را به هرگونه جستجوی بیشتری برطرف خواهد نمود.

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع :انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل:WORD و قابل ویرایش با فرمت
doc

 

مقدمه :

اگر چه متجاوز از هشتاد سال از فعالیت موساست بیمه بازرگانی خارجی در ایران می گذرد ،اما هنوز بیمه به عنوان یک ابزار اقتصادی در جامعه امروز نتوانسته است جایگاه بایسته خود را بازیابد و حرکت خود را به نحوی تنظیم کند که در بستر زمان اقتصاد را به سوی تکامل و کاربرد بیمه آن سوق دهد .

همراه با رشد اقتصادی جوامع بشری ،حجم مبادلات بازرگانی افزایش می یابد و کاربرد ابزار و تکنولوژی های نوین بر پیچیدگی و تخصصی بودن زمینه های حمل و نقل ،صنعت و بیمه می افزاید . روابط بازرگانی و توسعه و گسترش و صنعت و اقتصاد در صورتی امکان پذیر است که منافع سرمایه گزاران و در واقع سرمایه های ملی حفظ و حراست گردد .

جهان امروز به طور گسترده بسوی پیچیدگی نظام سازمانی گام بر می دارد و با افزایش مناسبات داد و ستد،کمتر کشوری می تواند خود را از روند تحولات و فعالیت های جهانی بر کنار دارد و بر همین دلیل قویترین زنجیره اتصال ملت ها به یکدیگر بازرگانی بین المللی است که این ضرورت عصر جدید همه جوامع انسانی را بر عرصه داد و ستد بین المللی کشانده است و این فعالیت برای حفظ منافع و منابع خود به ابزارهای جدید نیازمند است که یکی از آنها بیمه اتکایی نامیده می شود. یکی از پرکارترین نمونه های بیمه در جهان عقد بیمه اتکایی است که در این تحقیق بر آن بوده با معرفی این نوع از بیمه نوین بتوان از راهکارها و فواید آن در کشور عزیزمان بهره جست. البته در حقوق ایران و در قوانین و مقررات و آثار حقوقی دکترین و فقه شیعه جعفری(تحت عنوان اعاده تامین) به عقد بیمه اتکایی اشاره شده است ولی در تبیین و تفهیم وگسترش علمی آن اقدامات موثری انجام نشده است. از آنجا که قرارداد بیمه اتکایی نوعی از تعهدات بیمه ای جدید بوده و آثار حقوقی آن کاهش ریسک های ناشی از اعمال بیمه ای می باشد و تعداد محدودی از کشورها از این قاعده حقوقی به نحو احسن استفاده می کنند، با این تحقیق بر آن شدیم تا یکی از گامهای اساسی در نیل به رسیدن به قانون گذاری شایسته در این مورد را برداشته باشیم . ساختار این تحقیق در پنج فصل آمده است؛ فصل نخست تاریخچه ، تعریف و ماهیت، فصل دوم اوصاف و اصول حاکم بر بیمه اتکایی وانعقاد واجرا و انحلال آن، فصل سوم آثار حقوقی، انواع و روش های اجرای بیمه اتکایی، فصل چهارم رشته های عقد بیمه اتکایی و فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهاد.

 

طرح تحقیق:

تعریف عقد بیمه اتکایی: از این عقد تعریف های گوناگونی شده است که مهمترین تعریف را ایمرسون در کتاب خود[1] بیان داشته است : (بیمه اتکایی قراردادی است که بر اساس آن بیمه گر با در نظر گرفتن حق بیمه مشخص ،خطر بیمه شده را به شرکت دومی واگذار می نماید در حالی که خود در برابر بیمه گذار اصلی به همان صورتی که صادر شده، بدون هیچ گونه تغییر یا تبدیلی باقی می ماند ).

هدف: هدف از این تحقیق تبیین ماهیت حقوقی عقد بیمه اتکایی و تبیین روابط حقوقی که میان بیمه گر اتکایی با بیمه گر اولیه اصلی ، همچنین  تبیین انواع وآثار و احکام حقوق بیمه اتکایی و تبیین اصول حاکم بر قرارداد بیمه اتکایی می باشد.

سوال های اصلی تحقیق:
  • ماهیت حقوقی عقد بیمه اتکایی چیست ؟
  • اقدامات بیمه گر واگذارنده در رابطه با بیمه گر اتکایی تاچه حد نافذ است ؟
  • با وجود بیمه اتکایی اجباری ضرورت وجود بیمه اتکایی اختیاری چیست ؟

فرضیه ها:

مطرح شده که در پاسخ به آنها سه فرضیه در نظر گرفته شده و البته در طول تحقیق به تکمیل آن خواهیم پرداخت :

فرضیه اول :

به نظر می رسد این است که بيمه اتكايي علیرغم نظرات مخالف بسیار زیاد يك عقد معين ومستقل از عقد بیمه نباشد.

فرضیه دوم :

بنظرمیرسد علی الرغم آنکه بیمه گر واگذارنده در قبول بیمه های اولیه که مشمول اتکایی می باشد آزادی کامل دارو ولی اقدامات وی درحد قرارداد و حفظ منافع بیمه گر اتکایی مربوطه نافذ مي باشد.

 

 

 

فرضیه سوم :

بنظر می رسد جايي كه در قانون اجراي اجباري بيمه اتكايي مورد خاصي پيش بيني نشده باشد و یا ظرفیت اجباری تکمیل شده باشد ویا اینکه بنا به ضرورت و اهمیت موضوع، بيمه اتكايي اختياري اجرا ميگردد.

 

روش تحقیق: تحقیق حاضر به روش تحلیلی و توصیفی انجام گرفته که یک فن خاص در گردآوری اطلاعات است مهمترین هدف آن اکتشاف، توصیف و تبیین عقد بیمه اتکایی است. برای شناسایی این موضوع و تبیین مفهوم آن از روش توصیفی و در بررسی نظریات حقوقدانان و مواد قانونی مرتبط با این امر از روش تحلیلی استفاده شده است.

روش گردآوری مطالب: گرداوری در این تحقیق به روش کتابخانه‌ای انجام شده و با مراجعه به کتابخانه‌های معتبر انجام شده است. شیوه گردآوری اطلاعات به صورت فیش برداری از منابع است. پس از اتمام فیش برداری مطالب طبقه بندی و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و تنظیم گردیده است.

ضرورت: ضرورت این تحقیق جديد بودن موضوع واينكه ماهيت آن بخوبي براي حقوقدانان ومحاكم ما شناسايي نشده است لذا هدف تبيين و تشريح ماهيت بيمه اتكايي و قواعد و اصول حاکم برآن مي باشد تا در اين راستا محاكم نيز در دعاوي مربوطه با علم و آگاهي كافي و به درستي اقدام به صدور حكم نمايند. بايد افزود كه شناسايي درست اين نهاد هم قطعا پيامد هاي خوبي از جمله اطمينان شرکت های بیمه تازه کار دارد كه اين اهداف بيانگر هرچه بيشتر اهميت اين موضوع ميباشد.

مشکلات تحقیق در این موضوع، بسیار است ازجمله اینکه تالیفات بسیار کم و پراکنده ای در این باب صورت گرفته است، و دوم آنکه مواد قانونی بسیار کمی در مورد این عقد وجود دارد و شرکت ها بصورت آیین نامه های داخلی آن را اداره می کنند. اهم این قوانین عبارتند از: ماده 114قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و قانون بیمه مرکزی ایران و بیمه گری مصوب 30/03/1350 می باشدکه در پایان تحقیق به عنوان ضمیمه آمده است.

تعریف واژگان:

به نظر لازم میرسد که تعدادی از واژگان کلیدی را قبل از ورود به بحث توضیح دهیم:

بیمه گذار: شخصی حقیقی یا حقوقی است که مالک موضوع بیمه است یا یکی از عناوین قانونی، نمایندگی مالک یا ذی نفع راداشته یا مسئولیت حفظ موضوع بیمه را از طرف مالک دارد یا قرارداد بیمه را با بیمه گر منعقد می کند ومتعهد به پرداخت حق بیمه میباشد(ماده1قانون بيمه اتومبيل ).

بیمه گر واگذارنده: شرکت بیمه ی است که به منظور جلوگیری از خطر خسارت فاجعه آمیز بخشی از تعهداتش را در نزدشرکت بیمه دیگر بیمه می کند. .

بیمه گر اتکایی: شرکت بیمه ای است که بیمه گر واگذارنده، بخشی از تعهدات خود را نزد این شرکت بیمه می کند و متعهد به پرداخت خسارت به این شرکت می شود(كريمي ،1372،ص146).

بیمه اتکایی: شرکت های بیمه برای جلوگیری از خسارات هنگفت و ورشکستگی و… موضوعات بیمه مستقیم خود را نزد شرکت بیمه بزرگ تری بیمه می نمایند که به این عمل بیمه اتکایی گویند.

اتکایی مجدد: زمانی که یک شرکت بیمه اتکایی، موضوع بیمه را نزد شرکت بیمه اتکایی دیگر بیمه نماید واگذاری مجدد صورت گرفته است

موضوع بیمه : ممکن است مال باشد اعم از زمین یا منفعت ، یا هر حق مالی و یا هر مسئولیت حقوقی مشروط به آنکه بیمه گذار نسبت به آنچه بیمه می دهد ذینفع باشد و همچنین ممکن است بیمه برای حادثه یا خطری باشد که از وقوع آن بیمه گذار متضرر می گردد .

خطر : در بیمه عنصر اساسی است زیرا اصولاً پیدایش بیمه به جهت خطراتی است که متوجه انسان یا اموال بوده و خواهد بود و این خطرات باید محتمل باشد نه حتمی و اینکه اگر اتفاق بیافتد موجب کاهش دارایی شود .

ظرفیت : شرکت بیمه طی فهرستی براساس کمیت و کیفیت ریسک ها ظرفیت نگهداری را اعلام می کند ، اگر خطری از حد نرمال بهتر بود پس شرکت چون می داند که احتمال ضررش کمتر است ظرفیت نگهداری را بالا می برد و اگر خطر از حالت نرمال بیشتر باشد ظرفیت نگهداری اش را کمتر می کند تا احتمال ضرر را کمتر کند .

سهم نگهداری : مبلغی که شرکت بیمه مایل است و یا می تواند از یک ریسک یا گروهی از ریسک ها که می پذیرد به حساب خود نگه می دارد و مابقی را اتکایی می کند و آن سهمی هم که شرکت اتکایی پذیرفته نیز سهم نگهداری آن شرکت است . در واقع سهم نگهداری نمایانگر میزان توانایی یک شرکت در پرداخت خسارت است .

بردرو: لیستی که حاوی کلیه اطلاعات راجع به درآمد ها و خسارات شرکت های بیمه می باشد.

 

فهرست منابع

– ال ـ کارتر ـ رابرت.(1372). بیمه اتکایی، ترجمه هادی دستباز. چاپ اول. تهران: ناشر بیمه مرکزی ایران، 640صفحه.

2- اوتریل زاد. فرانسرا(1383) .مبانی نظری و عملی بیمه مترجمان عبدالناصر همتی،علی دهقانی، چاپ سوم. تهران: نشر بیمه مرکزی ایران، پژوهشکده بیمه،432صفحه.

3- آموزگار علی رضا.(1386). باید ها و نبایدها در بررسی خسارات. تازه های جهان بیمه شماره 109، صفحه1318.

4- اونیسان انوشاوان(1384) اصل حسن نیست. فصل نامه بیمه مرکزی ایران. شماره چهارم، صفحه 13-1 .

5- اونیسان انوشاوان(1384) اصل غرامت. فصل نامه بیمه مرکزی ایران. شماره چهارم، صفحه 28-19.

6- بو ـ روژه.(1373).حقوق بیمه. ترجمه دکتر محمد حیاتی. چاپ اول. تهران : نشر بیمه مرکزی ایران،118 صفحه.

7- ثبات غلامعلی.(1377). آشنایی با بیمه.چاپ اول. تهران: نشر بیمه مرکزی ایران،93 صفحه.

8- خدابخشی شلمزاری عبدالله.(1384). تفسیر قراردادهای بیمه. تازه های جهان بیمه. شماره 6، صفحه36.

9- خدابخشی شلمزاری عبدالله.(1384). حل و فصل ابهامات بیمه نامه. تازه های جهان بیمه شماره 89،صفحه2.

10- دریاباری سید محمد زمان.(1383). ماهیت قراردادهای بیمه از منظر حقوق ایران، فرانسه و فقه امامیه. تازه های جهان بیمه. شماره76،صفحه 14.

11- دهنوی زهرا.(1383)درک روش بیمه اتکائی ـ پیشگویی دارایی ها. تازه های جهان بیمه. شماره 71، صفحه52.

12- ژروزف اماره(پاریس1925). تئوری و پراتیک بیمه های زمینی. ترجمه رویا املی. نشر بیمه مرکزی ایران،277صفحه.

13- صالحی جان علی محمود(1384).حثوث بیمه. چاپ تهران: نشر پژوهشکده بیمه وابسته به بیمه مرکزی ایران،460 صفحه.

14- ضرابی محمد علی(1383). بهبود قوانین بیمه اتکایی در اروپا. تازه های جهان بیمه شماره 71، صفحه 3.

15- عاملی رویا.(1386). نگاهی به بیمه اتکایی تکافل. تازه های جهان بیمه. شماره 106، صفحه114.

16- علی اکبری شکوه.(1383) بیمه اتکایی و روش جایگزینی انتقال ریسک. تازه های جهانی بیمه. شماره 73،صفحه21-5.

17- کریمی آیت.(1386)کلیات بیمه. چاپ دهم. تهران: نشر پژوهشکده بیمه،386صفحه.

18- کریمی آیت.(1372). بیمه اتکایی بیمه های غیر زندگی. چاپ اول. تهران: نشر بیمه مرکزی ایران 272صفحه.

19- کریمی آیت.(1383). آشنایی با جنبه های عمومی بیمه اتکایی. فصل نامه بیمه مرکزی ایران. شماره 3، صفحه7.

20- کاتوزیان ناصر(1390). درسهایی از عقود معین(جلد دوم). چاپ پانزدهم. تهران: نشر کتابخانه گنج دانش،317صفحه.

21- مدنی کرمانی عارفه.(1386) حقوق بیمه. چاپ چهاردهم. تهران: انتشارات مجد،174صفحه.

22-اسدی محمدرضا.(1390) بیمه اتکایی. دانشگاه آزاد خوراسگان اصفهان.

23- هوشنگی محمد.(1352)بیمه اتکایی. چاپ اول. تهران: نشر زیبا پژوهشکده بیمه،471صفحه.

24- هارونی فاطمه.(1382)تأکید بر تضمین های بیمه اتکایی. تازه های جهان بیمه. شماره 69، صفحه 86.

52- بابائی ایرج. (1386)حقوق بیمه. انتشارات سمت 243صفحه.

راهنمای خرید:
  • به مبلغ فوق 1 درصد به عنوان کارمزد از طرف درگاه پرداخت افزوده خواهد شد.
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مبانی نظری و پیشینه پژوهشی بیمه اتکایی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *